Po triumfe nad Skalicou sa posúvame na čelo tabuľky

Vlci Žilina – HK Skalica 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Góly a asistencie: 11. Petráš (Safaraleev, Mikula), 16. Petran (Šmida, Cíger), 54. Mikula (Macek), 59. Šmida (Safaraleev, Nahálka) – 35. Kotzman (Jaša, Šišolák). Vylúčenia: 6-4. Strely: 36-27. Rozhodovali: Smrek, Danko, Makúch. 168 divákov.

VLCI ŽILINA: Mikoláš – Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš – Petran, Hřebíček, Mikula, Skladaný, Macek – Myšiak, Rehák, Lopušan.

HK SKALICA: Borak (Trenciansky-Vero) – Kadlečík, Šmach, Hujsa, Nemec, Štumpf – Rapant, Janík, Kotvan, Jaša, Šišolák – Hílek, Vidovič, Janáč, Včelka, Kotzman – Galimov, Kuba, Mizerák.

Po pohárovom sme so Skalicou absolvovali aj ligový zápas. Stretnutie začalo v rezkom tempe, ktoré nám narušilo štvorminútové (2+2 min.) vylúčenie Jakuba Cígera. Súperovi sa však nepodarilo streliť gól, naopak, v nasledujúcom oslabení inkasoval. Skóroval Šimon Petráš, ktorý presilovkovým gólom zveľadil svoju pozíciu na čele tabuľky ligovej produktivity. Do prestávky sme skórovali ešte raz, zásluhou obrancu Marcela Petrana. V 35. minúte však presilovku využila aj Skalica zásluhou Alexandra Kotzmana. Tretia dvadsaťminútovka priniesla azda najviac vzruchu - najskôr na 3:1 zvýšil Ondrej Mikula a minútu a pol pred koncom pridal ďalší gól Sebastián Šmida. Záver okorenila pästná výmena Jakuba Pišoju s Denisom Kadlečíkom, pričom práve náš obranca v nej mal napokon navrch. Po zakopnutí Humenného v zápase s Martinom sa ujímame čelnej pozície v tabuľke. 

Ohlasy po zápase

Útočník Ondrej Mikula: „Prvá tretina bola z našej strany dobrá, vyhrávali sme 2:0. V druhej sme dostali zbytočný gól, nedali sme žiaden. Súper potom vycítil šancu, že môže vyrovnať. Som rád, že sa nám zápas podarilo dotiahnuť do víťazného konca. Pomaly kvalitatívne stúpame hore. Potrebovali sme takéto zápasy, v ktorých by nám to viac napadalo do brány, pretože zo začiatku sme sa trošku trápili. Mám z toho radosť, že vyhrávame a verím, že to bude pokračovať. Samozrejme, prídu ťažšie zápasy, horšie chvíle, ale mužstvo je tak vyvážené, že raz potiahne prvá, inokedy zas druhá, štvrtá či tretia formácia. Včera tri body, dnes tri body, takže šesť bodov máme vo vrecku. V piatok ešte treba zabojovať, aby sme mali týždeň kompletný a verím, že keď takto budeme pokračovať, tak sa nám to podarí."