Patrik Romančík sa teší z návratu do Žiliny. Pozerá najmä na tímový úspech

Vedenie nášho klubu muselo krátko pred štartom spoločnej predsezónnej prípravy riešiť neobvyklú situáciu. Po ukončení hokejovej kariéry Maroša Mikoláša zostalo v tíme voľné jedno brankárske miesto. Nakoniec sa Vlci dohodli na spolupráci s Patrikom Romančíkom, ktorý v našom klube pôsobil už v sezóne 2020/2021. Dvadsaťosemročný brankár sa teší z návratu do Žiliny a ako poznamenal v úvodnom rozhovore, dôležité bude nastaviť si hlavu na spoločný cieľ a urobiť všetko pre jeho naplnenie.

Patrik Romančík hlási návrat do Žiliny. Ako sa to udialo?

Bolo to rýchle a stručné (úsmev). Hneď po konci minulej sezóny som mal ponuku zo zahraničia, ale tú som odmietol. Potom som riešil iné možnosti, avšak, z ničoho nič prišla správa zo Žiliny. Neváhal som, chcel som ísť opäť sem.

Čo bolo pre teba takou bezprostrednou motiváciou, že si hneď prikývol na ponuku Vlkov?

Žilina je profesionálny klub s profesionálnym správaním. Páči sa mi, že sú tu stále ambície. Aj včera, pri prvom stretnutí tímu, som videl, že tento klub chce niečo dosiahnuť. Všetko je pozitívne a verím, že vytýčený cieľ sa nám podarí dosiahnuť.

Uplynulú sezónu si chytal vo francúzskej lige za klub z mesta Nice. Aká to bola skúsenosť?

Mesto bolo pekné, pri mori. Čo sa týka hokeja, zostal som prekvapený. Na prvý zápas sa mi ešte nestihli vybaviť papiere, tak som si ho pozrel z tribúny. Videl som rýchly hokej s množstvom šancí. V tamojšej lige hrajú samí legionári, Kanaďania, Fíni, Američania. Hokej bol veľmi kvalitný, top štyri tímy sú na úrovni našej extraligy.

Mužstvo sa počas uplynulého roka výrazne obmenilo. Ako si sa zvítal so spoluhráčmi?

Veru, presne to som dnes zistil, že veľa nás tu nezostalo. Ale zvítanie bolo super. Keď ma agent oslovil ohľadom Žiliny, písali mi chlapci aj kustód Majo, že ma čaká comeback. Spočiatku som síce nevedel, ako to dopadne, ale som rád, že to napokon vyšlo.

Miesto v kabíne si ťa počkalo?

Áno (úsmev). To mi bolo povedané ešte pred podpisom, že moje pôvodné miesto ma čaká. Rovnako aj maska. Nebudem ju meniť, páči sa mi. Je v klubových farbách, takže tá zostáva.

Aký je tvoj prvý dojem z trénera Jarroda Skaldeho a prvého tréningu na ľade?

Pozitívny. Ráno som prišiel prvý do kabíny, takže som sa s ním hneď zvítal. Opýtal sa na cestu, celkovo, mal som z neho dobrý dojem. Tréning bol rýchly, na úrovni, všetko malo zmysel.

S akými ambíciami sa vraciaš ku Vlkom?

Pozerám najmä na tímový úspech. Vieme, o čo sa Žilina snažila dva roky. Žiaľ, doteraz to nevyšlo, ale ako sa hovorí, do tretice všetko dobré. Treba si nastaviť hlavu na náš cieľ a robiť preň všetko. Či už budem v bráne, alebo nie. Základom je dobrá partia v kabíne, ktorá bude celá pracovať na tom, aby sme dosiahli cieľ.

Novú brankársku trojicu vytvoríte spolu s Tomášom Tomekom a Filipom Kubiridžákom. Poznáš svojich brankárskych kolegov?

Jasné. Filipa si pamätám, trénoval s nami už počas mojej prvej sezóny v Žiline. A Rudy je Rudy (úsmev). Poznáme sa zo Skalice, ako junior som chodil na tréningy s áčkom, za ktoré on chytal. Ešte sme spolu nechytali, ale poznáme sa a myslím, že nám to bude v pohode fungovať.