Panteri zdolaní, čaká nás semifinále

HK ´95 Považská Bystrica – Vlci Žilina 1:2 pp. (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)

Góly a asistencie: 10. Švantner (Kraut, Pšurný) - 19. Linet (Mikula, Skladaný), 66. Skladaný. Vylúčenia: 6-2. Strely: 25 – 51. Rozhodovali: Hronský, Lesay, Konc ml., Danko. Konečný stav série: 0-4.

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Hrušík (Lamper) – Ďurkech, Šefčík, Drevenák, Rufati, Ligas – Nahálka, Nádašdi, Dolinajec, Švantner – Leško, Zlocha, Urbánek, Minárik, Jakubec – Hudík, Saboš, Kraut, Krieger, Ďurina.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) – Dubeň, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Drtina, Mikula, Skladaný, Petráš – Malina, Pišoja, Safaraleev, Linet, Cíger – Pacalaj, Fatul, Macek, Jakubík, Rehák S.

Na rozdiel od nedeľňajšieho stretnutia, v štvrtom zápase play-off série medzi Žilinou a Považskou Bystricou nebolo potrebné čakať na úvodný gól až do druhej polovice duelu. Padol v 10. minúte a na radosť domácich ho vsietil Matej Kraut, ktorý profitoval zo zakrytého výhľadu brankára Patrika Romančíka. Následne stretnutie spestrila pästná výmena práve strela považskobystrického gólu s obrancom Vlkov Marekom Pacalajom. Do konca prvej tretiny prišlo aj vyrovnanie hostí, v presilovke sa presadil Jakub Linet. Druhá i tretia tretina góly nepriniesla a po druhý raz v sérii okúsili tímy predĺženie. V jeho šiestej minúte napokon o výhre Vlkov v zápase, ako aj v celej štvrťfinálovej sérii, svojím prvým presným zásahom v play-off rozhodol František Skladaný. 

Žilina tak mieri do semifinále, v ktorom bude čeliť mužstvu MHK Dubnica nad Váhom. Prvé dva zápasy odohrajú Vlci doma, 24. a 25. marca.

Ohlasy po zápase

Asistent trénera Stanislav Škorvánek: „Bolo to pre nás náročné. Aj keď séria skončila 4:0, ale tri zápasy boli naozaj vyrovnané. Dnes sme mali prvej tretine veľa šancí, tam sme to mali rozhodnúť. Potom by sme to už dotiahli do pokojného stavu, do pokojného konca. To sa nám však nepodarilo. Hoci sme mali optickú prevahu, musíme zlepšiť a zagresívniť zakončenie. Domáci hrozili z brejkov, z protiútokov. Ale postrážili sme si to a v predĺžení sa to, myslím, v podstate celé odohrávalo v tretine súpera. Išlo iba o to, či nám to tam padne. Chvalabohu, padlo. Sme radi, že sme to zvládli a ukončili štvrťfinále v najkratšom možnom čase. Aj vzhľadom na ďalší program, ktorý nás čaká. Z tohto pohľadu sme spokojní. Keďže termíny play-off sú jasne dané a nemenné, teraz si dáme dva dni voľno. Potom sa pustíme do klasického tréningového programu a budeme sa pripravovať na ďalšieho súpera."

Útočník František Skladaný: "Veľmi ubojovaná séria, ale myslím, že pre nás skvelá. Ukázala nám totiž, čo všetko musíme dať do semifinálovej série, aby sme boli úspešní. Hlavne bojovnosť a osobné súboje, o tom je play-off. Hráči Považskej Bystrice korčuľovali, mali pohyb, dohrávali súboje a nevzdávali sa. Boli bojovným tímom, to ich v tejto sérii charakterizovalo."