Oriešok v podobe derby sa rozlúskol v predĺžení

Vlci Žilina – HK Martin 3:4 pp. (1:2, 2:1, 0:0 – 0:1)

Góly a asistencie: 19. Skladaný (Koyš, Drtina), 32. Petran (Drtina, Petráš), 38. Petráš (Hřebíček, Cíger) – 6. Dírer (Gagnon, Toma), 14. Toma (Dírer), 30. Dírer (Nauš, Lavička), 61. Dírer (Burzík). Strely: 37-24. Vylúčenia: 5-6. Rozhodovali: Čahoj, Ščurka, Knižka. 287 divákov.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Pišoja, Sloboda, Cíger, Šmida, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Skladaný, Koyš – Petran, Hřebíček, Mikula, Rehák, Zahradník – Kocúr, Myšiak, Macek, Jakubík, Lopušan.

HK MARTIN: Maťovčík – Charvát, Pacalaj, Tiainen, Linet, Poliaček – Lavička, Gagnon, Dírer, Toma, Nauš – Dvořák, Burzík, Volko, Babka, Ďurina – Bartoš J., Bartoš A., Smidžár, Thomka, Vilchinskiy.

Skóre derby stretnutia otvoril v šiestej minúte v presilovej hre Matej Dírer. O osem minút neskôr sa ocitol v roli nahrávajúceho hráča, keď vsietil gól Lukáš Toma. V závere úvodnej tretiny padol ďalší gól, takisto v presilovke, tentoraz však do martinskej brány, keď sa presadil František Skladaný. Na ďalší presný zásah čakali diváci až do polovice zápasu, keď po druhýkrát skóroval Dírer. V 32. minúte prišla ďalšia využitá presilovka v podaní Vlkov, konkrétne Marcela Petrana. Domáci si vytvárali čoraz viac šancí, jednu z nich na vyrovnávajúci gól premenil Šimon Petráš. Tretia dvadsaťminútovka napriek viacerým presilovkám domácich, dokonca o dvoch hráčov, už žiadne góly nepriniesla. Stretnutie sa tak preklopilo do predĺženia, v ktorom už po 27 sekundách v pokračujúcej presilovke rozhodol o dodatočnom druhom bode pre hostí Dírer.

Ohlasy po zápase

Obranca Marcel Petran: „Ako sa vraví, derby nikdy vopred nepozná víťaza. Táto prehra nás však mrzí. Myslím si, že sme boli lepším mužstvom ako Martin. Trpíme na nevyužité šance a góly sme dostali po našich chybách. Zbytočne stratené dva body, tento zápas sme mali získať za tri. Lepšie však dostať zopár faciek na začiatku sezóny, keď sa to dá napraviť. Než suverénne vyhrať celú ligu, no potom príde play-off a tam zhoríme. Ešte nepoznám mužstvo, ktoré by vyhralo titul bez prehratého zápasu. Aj takéto zápasy prídu, ale nemyslím si, že sme v kríze. Na ten hokej sa dá pozerať, máme tlak, korčuľujeme, ale spravíme pár chýb a nedávame vyložené šance... Keď mužstvo nevyužije presilovku 5 na 3, nezaslúži si vyhrať."