Ondřej Jurčík: Sám som bol prekvapený, ako veľmi sme si v útoku sadli

Do Žiliny prišiel z českého Litvínova a svoje rozhodnutie pridať sa k vlčej svorke spätne neľutuje. Práve naopak. Dvadsaťosemročný útočník Ondřej Jurčík vytvoril spoločne s Jaroslavom Markovičom a Patrikom Koyšom v Slovenskej hokejovej lige obávaný útok. S 57 bodmi (45 bodov v základnej časti + 12 bodov v play-off) patril medzi najproduktívnejších hráčov mužstva i celej súťaže. Po záverečnom stretnutí so Spišskou Novou Vsou však u neho dominovala nie práve príjemná emócia. 

Ondro, prešlo niekoľko dní od posledného finálového zápasu. Aké pocity v tebe momentálne prevládajú?

Teraz? Určite sklamanie, ešte to nevyprchalo. Finálová séria so Spišskou Novou Vsou nám nevyšla tak, ako sme chceli. Som z toho sklamaný.

Čo zapríčinilo naše druhé miesto?

Asi tam nebolo také chcenie, aké som videl u súpera. Keď sme šli do zakončenia, skákali do striel, pod nohy, vypichli nám puk. Váľali sa v bránkovisku, len aby puk neprešiel. Asi pre to urobili viac, ako my.

Mala finálová séria nejaký zlomový moment?

V žiadnom zápase sme neťahali za kratší koniec. Áno, prehrávali sme, ale vždy sme buď vyrovnali, alebo dotiahli o gól. V každom zápase som veril, že môžeme vyhrať. Pre mňa tam nebol žiaden zlom. Jednoducho to nevyšlo.

Prvýkrát v kariére si si zahral mimo rodnej Českej republiky. Aká to pre teba bola skúsenosť?

Slovensko je, podľa mňa, s Českou republikou veľmi podobné. Nebadal som žiadnu veľkú zmenu. Ale bol som tu rád. Páčilo sa mi tu počas celej sezóny, počas celých ôsmich mesiacov, čo som tu bol. Som rád, že som dostal ponuku hrať za Žilinu.

Patril si medzi najproduktívnejších hráčov Vlkov. Ako si spokojný so sezónou po tejto stránke?

Myslím si, že mohlo byť ešte viac bodov. Veľa šancí sme nepremenili. Ale, samozrejme, som spokojný. Toľko bodov som neurobil nikdy predtým. Bolo výborné, ako nám to s Koycom (Patrikom Koyšom) a Džajrom (Jaroslavom Markovičom) sadlo.

Boli ste jedným z najobávanejších útokov v lige. V čom spočívala vaša sila?

Všetci sme hrali buď extraligu v Českej republike, alebo tu na Slovensku. Obaja sú skúsení hráči. Chlapci si to vedeli výborne prihrať, ja som im do toho zapadol svojou bojovnosťou a pripravovali mi šance. Nikdy sme si príliš nehovorili, ako to budeme hrať a či to urobíme tak, alebo onak. Vždy to vyplynulo zo situácie na ľade. Sám som bol prekvapený, ako veľmi sme si sadli.

Máš nejaký odkaz pre fanúšikov Vlkov?

Ďakujem za podporu všetkým, ktorí pozerali na streamy, komentovali a fandili nám. Všetkým, ktorí verili, že ten cieľ splníme.

 

Ondřej Jurčík #64 bol v uplynulej sezóne jediným Vlkom, ktorému sa podarilo streliť hetrik: