Oliver Fatul: Som rád, že môžem byť súčasťou Vlkov

Do skupinky mladíkov v kabíne Vlkov pribudol nový člen. V uplynulých dňoch podpísal klub zmluvu s 18-ročným obrancom Oliverom Fatulom, na drese bude nosiť číslo 81.

„Celé to vzniklo veľmi rýchlo. V jedno ráno, približne pred troma týždňami mi volal agent, že na druhý deň môžem prísť do Žiliny na tréning. Trénoval som s tímom dva dni a následne vznikol záujem zo strany tímu, trénerov, aj z mojej,“ priblížil nováčik v našich obranných radoch.

Aký dojem na neho Vlci urobili? „Oslovil ma najmä tréningový proces, to, ako je to tu nastavené, ako to tu celé funguje. Ide o ambiciózny klub, ktorý má tie najvyššie ciele. Spoluhráči sú fajn, síce som tu ešte krátko, ale myslím si, že je tu dobrá atmosféra a silný kolektív. Cítim veľkú príležitosť hokejovo sa rozvíjať, učiť sa či už od skúsenejších hráčov, alebo od veľmi skúsených trénerov. Vnímam to pozitívne a som rád, že môžem byť súčasťou Vlkov.“

V stredajšom stretnutí, na ľade Považskej Bystrice, si odkrútil už i prvé zápasové minúty v novom drese: „Mal som zmiešané pocity. Samozrejme, veľmi som sa tešil. Zároveň som však mal zdravý rešpekt, keď to bol pre mňa súťažný zápas po veľmi dlhom čase. Ale prevládali pozitívne emócie. Na ľade som sa cítil fajn, nad moje očakávania. Som rád, že to tak bolo a budem naďalej pracovať, aby to bolo každým dňom, tréningom a zápasom lepšie a lepšie.“

Mládežnícky reprezentant je rodákom z Bratislavy, odkiaľ sa však ešte ako malý s rodičmi sťahoval do dedinky Bohunice neďaleko Ilavy. Hokejovo vyrastal v Dubnici, ale zahral si aj za Martin a za mládežnícke výbery švédskeho klubu Malmö Redhawks a fínskeho klubu Tappara.

„Systém výchovy mládeže je na severe Európy diametrálne odlišný oproti tunajšiemu. Keď som odchádzal zo Slovenska, mal som 14 rokov. Vo Švédsku som hrával väčšinou za starších, získal som tam veľa skúseností. V Švédsku aj vo Fínsku je obrovská konkurencia. Pôsobenie v každom klube mi niečo dalo a posunulo ma to ďalej,“ dodal Oliver Fatul na margo pôsobenia v zahraničí, kde zotrval dovedna tri a pol sezóny.