Ocenenie Markoviča i Koyša potešilo, no chýbala príchuť tímového úspechu

Slovenský zväz ľadového hokeja ešte v závere minulého kalendárneho roku vyhlásil ALL-STAR tím Slovenskej hokejovej ligy za sezónu 2020/2021. Ocitla sa v ňom aj trojica hokejistov, ktorá v predchádzajúcom súťažnom ročníku hájila farby Vlkov.

Hoci tímovo sme nedosiahli vytúžený cieľ, po individuálnej stránke sa Vlkom darilo. Útočné trio Patrik Koyš – Jaroslav Markovič – Ondřej Jurčík vytvorili jednu z najúdernejších formácií v lige a zároveň opanovali kanadské bodovanie. Úspešne im sekundoval obranca Henrich Jaborník, ktorý sa s 30 bodmi stal najproduktívnejším zadákom celej súťaže.

Práve Patrik Koyš, Jaroslav Markovič a Henrich Jaborník sa stali členmi spomínaného All-Star výberu. Prví dvaja menovaní si tento týždeň prevzali svoje ocenenia.

„Úprimne, vôbec som nevedel, že sa v prvej lige vyhlasuje All-Star sezóny. Celkom ma to zaskočilo a prekvapilo, že som dostal takéto ocenenie,“ priznal úprimne Jaro Markovič. „Samozrejme, človeka to poteší. Aj keď vieme, že sezóna nedopadla tak, ako sme si všetci predstavovali. V opačnom prípade by to o to krajšie vyznelo a človek by sa na to hneď pozeral inak.“

Džajro, ktorý je súčasťou žilinského mužstva už tretiu sezónu, nezabudol ani na svojich spoluhráčov. „Teší ma, že ocenenie dostal aj Patrik, ale chcel by som vyzdvihnúť i Ondru Jurčíka. Odpracoval neskutočne veľa čiernej roboty. Celkovo, bola radosť hrať s oboma týmito šikovnými hráčmi počas celej sezóny v jednom útoku. Som vďačný, že to so mnou aj oni vydržali,“ dodal s úsmevom.

V podobnom duchu sa vyjadril aj Paťo Koyš: „V prvom rade by som sa chcel poďakovať Jarovi a Jurovi, s ktorými sme tvorili výborný útok. Za zaradenie do All-Star výberu som vďačný, je to pekné ocenenie. Avšak, slabá náplasť na nepodarené finále...“

Jaroslav Markovič nazbieral v minulej sezóne 44 bodov, v play-off pridal ďalších 12. Patrik Koyš sa so 63 bodmi stal najproduktívnejším hráčom celej súťaže (52 v základnej časti, 11 v play-off).