O majstrovskom titule v piatom zápase rozhodli samostatné nájazdy

Vlci Žilina – HK Spišská Nová Ves 3:4 sn. (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)

Góly a asistencie: 19. Petráš (Lenďák, Skladaný), 37. Petráš (Urban, Mikula), 57. Drtina (Skladaný) - 4. Černý (Giľák, Lahtinen), 40. Vartovník (Džugan, Pichnarčík), 43. Giľák, rozh. sn. Džugan. Vylúčenia: 6-5. Rozhodovali: Kalina, Výleta, Jedlička, Janiga.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Fatul, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Dubeň, Malina, Skladaný, Urban, Petráš – Pacalaj, Drtina, Safaraleev, Linet, Cíger – Rehák S., Pišoja, Mikula, Jakubík, Macek.

HK SPIŠSKÁ NOVÁ VES: Melicherčík (Surák) – Chovan, Dow, Lahtinen, Černý, Giľák  - Hančák, Fabian, Rapáč, Tyczynski, Hvila – Pichnarčík, Ordzovenský, Moučka, Vartovník, Džugan – Česánek, Olejník, Novák, Češík, Piačka.

Skóre piateho zápasu otvoril v štvrtej minúte hosťujúci Jakub Černý, ktorý sa presadil z dorážky. V závere úvodnej tretiny vyrovnal Šimon Petráš a v 37. minúte svojím druhým gólom v zápase poslal Vlkov do vedenia. Avšak, 26 sekúnd pred druhou sirénou zaskočil domácich vyrovnávajúcim presným zásahom Lukáš Vartovník. V tretej tretine poslal prvý gólový projektil Matej Giľák, obrovskú radosť na opačnej strane vyvolal presilovkovým gólom Marek Drtina. Ďalší gól záver stretnutia ani predĺženie neprinieslo, duel teda dospel až do samostatných nájazdov. Vyrovnanosť oboch celkov sa odrazila aj v tomto prípade. O titule pre Spišskú Novú Ves pri celkovom 24. pokuse napokon rozhodol Róbert Džugan.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Patrí sa zagratulovať Spišskej Novej Vsi k postupu do extraligy. Myslím si, že dnešný zápas bol vyrovnaný z oboch strán. V prvej tretine sme spáli dve tutové šance. Nehrá sa však na šance, ale na góly. Zápas sa pretiahol do trestných strieľaní, oni gól dali, my nie. Dnešný výkon bol dobrý, chalanom nemôžem vytknúť nič. Súper z minima vyťažil maximum, potrestal nás za každú chybu. Finálová séria sa však neprehrala dnešným zápasom, tá sa prehrala niekde inde."

Útočník Jakub Linet: "Túto play-off sériu sme neprehrali dnešným zápasom, ale prvými dvoma. Ťažko sa hľadajú slová po takýchto prehrách. Do každého zápasu sme išli s tým, že zabojujeme o víťazstvá, že chceme vyhrať. Veľakrát rozhodli smolné góly. Žiaľ, Spišská Nová Ves bola asi lepšia a vyhrala zaslúžene.