O gól menej, o víťazstvo viac

Vlci Žilina – HC Topoľčany 7:2 (1:0, 4:0, 2:2)

Góly a asistencie: 18. Mráz (Koyš, Novák), 30. Kluka (Pacalaj, Varga), 32. Koyš, 36. Melcher (Bečka, Rehák), 38. Jakubík (Novák, Grebenchshikov), 52. Mráz, 56. Melcher – 54. Valent (Tomčák, Hvila), 59. Piačka (Hvila, Dosek). Oslabenia: 7-4. Rozhodovali: Kalina, Mĺkvy, Valo, Tomáš, Gajan. Stav série: 2-0. 1118 divákov.

VLCI ŽILINA: Tomek – Pohl, Šidlík, Kluka, Halama, Varga – Grebenchshikov, Novák, Koyš, Mráz, Macek – Sloboda, Pacalaj, Tibenský, Paukovček, Jakubík – Růžička, Nahálka, Melcher, Bečka, Rehák.

HC TOPOĽČANY: Ambra, Vojvoda – Laurenčík, Dosek, Plokhotnik, Tomčák, Hvila – Bystričan, Dúžek, Ručkay, Valent, Vybiral – Štec, Sedlák, Matej, Piačka, Šandor – Rohaľ, Hřebíček, Moringa.

Druhý štvrťfinálový zápas bol o poznanie vyrovnanejší ako predchádzajúci duel. Bojovalo sa tvrdo o každý centimeter ľadu a gólovú radosť zažili fanúšikovia v Niké Aréne v úvodnej tretine iba raz, pri presilovkovom zásahu Mráza. Po zmene strán však využili svoje šance Kluka, Koyš, Melcher a Jakubík, vďaka čomu sme sa razom dostali do päťgólového vedenia. Tretia časť hry bola gólovo vyrovnaná, z Vlkov sa prezentoval premeneným trestným strieľaním Mráz a gólom v oslabení Melcher, na opačnej strane sa trafili Valent a Piačka. Štvrťfinálová séria bude pokračovať po víkende tretím a štvrtým zápasom v Topoľčanoch.

Ohlasy po zápase

Jarrod Skalde, Vlci Žilina: „Vedeli sme, že na nás vybehnú. Zmenili trochu štýl hry, boli agresívnejší, ale ako hovorím, očakávali sme to a zvládli sme to celkom dobre. Dôležitý presilovkový gól dal Bruno v prvej tretine a potom sme sa už dostali do našej hry. Potom sme už boli my tí agresívnejší. V Topoľčanoch sa budeme musieť brániť, vieme, do čoho ideme a na čo sa musíme sústrediť. Chceme dobre brániť, lebo keď dobre bránite, bývate odmenení gólom. To sa stalo aj v tomto dvojzápase, čiže pre nás sa nič nemení - dobre brániť, korčuľovať a spolupracovať."

Útočník Bruno Mráz: „Dnes to bol opäť kolektívny výkon, výborne nám zachytal Tomáš Tomek v bráne. Kľúčové však bolo, že sme ubránili oslabenie 5 na 3. V druhej tretine sme premenili šance a v tretej už bolo viac-menej jasné, aký bude výsledok. Séria Topoľčian so Skalicou mala podobný priebeh, najskôr prehrali vyšším rozdielom, ale v ďalších zápasoch na nich vyleteli. Čakali sme teda niečo podobné. Nový zápas, nový deň, liga je extrémne vyrovnaná, takže sme vedeli, že do toho pôjdu naplno.“