Nový člen svorky Juraj Bezúch: Cieľom je byť stopercentne pripravený na sezónu

Vlkov pozná veľmi dobre, sleduje našu cestu a je priprevný pomôcť. Skúsenosti získal v slovenskej extralige, okúsil aj český hokej. Reč je o novej posile Vlkov, Jurajovi Bezúchovi. Nový člen svorky má 29 rokov a momentálne sa pripravuje na novú sezónu.

 

,,Rokovania s klubom prebehli pomerne rýchlo. Vedel som, že chcem hrať v ambicióznom tíme. Po sezóne v Nových Zámkoch sme sa spojili s vedením Vlkov a povedali si, či od spolupráce očakávame. Navyše, Žilina je pomerne blízko Trenčína, kde s rodinou bývam, páči sa nám tu. Takže to vnímam už len ako benefit,” ozrejmil nám Juraj začiatky rokovaní.

 

 

V uplynulej sezóne obliekal dres Nových Zámkov, odkiaľ prestúpil z Michaloviec. Okrem toho si v extralige prešiel aj inými mužstvami, akými boli HC Košice či Dukla Trenčín. Práve vďaka pôsobeniu v slovenskej extralige pozná viacerých našich hráčov, vďaka čomu nepôjde do úplne neznámeho prostredia. ,,Poznám sa s viacerými chalanmi, ako Paťo Koyš, Pauky, Bruno Mráz a ďalší. S niektorými som hrával v mládežníckych kategóriách, proti iným som nastupoval v extralige. Vyzerá to na dobrý kolektív,” dodal.

Okrem hráčov v kabíne Juraja zaujímalo aj fungovanie a zázemie klubu: ,,Žilina je v mojom vnímaní extraligový klub a má na to, aby tam patrili. Je veľká škoda, že to predošlé roky nevyšlo. Práve preto obdivujem ľudí, ktorí hokej v Žiline robia, že do toho idú naplno a nikto od toho nedal ruky preč. Toto je obrovské plus a je to aj vidieť, keď sa bavím s chalanmi, ktorí tu hrali alebo hrajú. Funguje to tu na výbornej úrovni, už len spraviť ten najťažší krok.”

 

 

Práve pri tom najťažšom kroku chce byť Juraj Bezúch platným hráčom. ,,Nechcem dávať dopredu rôzne prognózy a predpovede. Základom je tvrdá a poctivá práca. Treba ísť krok za krokom a zápas od zápasu každý jeden deň. Veľmi chcem pomôcť tímu,” opísal recept na úspech 29-ročný krídelník.

 

 

Najlepšou prípravou na hokejovú sezónu je letná príprava, ktorú momentálne absolvuje doma individuálne podľa naordinovaného plánu od kondičného trénera Vlkov. ,,To, že trénujem momentálne sám, mi vyhovuje. Mám čistú hlavu a maximálne sa sústreďujem na svoj výkon. Na sezónu sa pripravujem maximálne zodpovedne, aby sme boli všetci na konci úspešní,” opísal letnú prípravu Juraj. Popri tréningu jazdí na bicykli. Horská cyklistika je pre nášho nového hráča príjemným spestrením letnej prípravy.