Nečakaná prehra Vlkov, v Brezne zostali dva body

HK Brezno Knights - Vlci Žilina 2:1 sn. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Góly a asistencie: 12. Surový (Jasenec, Adamčík), rozhodujúci sn. Ďuriš - 36. Kluka (Guman, Mráz). Vylúčenia: 6-7. Rozhodovali: Smrek, Smerek, Beniač, Hajnik. 148 divákov.

HK BREZNO KNIGHTS: Surák - Biro, Hajda, Surový, Sojka, Jasenec - Hudák, Zubák, Nespala, Adamčík, Olejník - Korytko, Kaščák, Galbavý, Jamrich, Ďuriš - Hojo, Fungáč, Rákoš.

VLCI ŽILINA: Romančík - Sloboda, Hajas, Kluka, Halama, Varga - Růžička, Pobežal, Koyš, Mráz, Guman - Bečka, Pišoja, Macek, Rehák, Krajč - Pálfy, Uram, Dudáš, Lopušan.

Vlci vycestovali do Brezna na stretnutie 33. kola TIPOS SHL v oklieštenej zostave. Do zápasu výborne vstúpili domáci, keď využili presilovku o dvoch hráčov na vedúci gól. Po situácii z 36. minúty sa nám vďaka Klukovmu presnému zásahu podarilo vyrovnať, ale do konca riadnej hracej doby už ďalší gól nepadol. Rovnako to bolo aj v predĺžení, a tak sa duel napokon prehupol až do samostatných nájazdov. Jediným úspešným exekútorom bol domáci Ďuriš a vďaka tomu dva body zostali v Brezne.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: „Dnes to bola spomalený, mdlý výkon, väčšinu času sme bojovali s pukom. Veľa času sme strávili v oslabení, čo nás pripravilo o našu aktivitu. Keď chceme hrať v ofenzíve, náš prechod do útoku musí byť čistý. S našou oslabenou obranou je to však veľmi ťažké.“

Útočník Michal Kluka: „Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. Myslím si, že sme Brezno podcenili alebo sme si mysleli, že sa porazí samé. Po prvej tretine sme zistili, že to nebude len tak. Snažili sme sa niečo urobiť s výsledkom, ale keď nejdeme na zápas dobre psychicky pripravení, ťažko sa počas neho do toho dostáva naspäť. Nakoniec sme zápas mohli uhrať aj za tri body, ale mohli sme mať aj nula. V predĺžení sme sa snažili zápas vyhrať, nájazdy nám jednoznačne nevyšli. Je škoda, že sme našu sériu ukončili takto, ale treba sa z toho poučiť a pripravovať sa na každé stretnutie najlepšie, ako vieme."