Na Trenčín sme v príprave nestačili

HK Dukla Trenčín - Vlci Žilina 5:2 (3:0, 0:0, 2:2)

Góly a asistencie: 2. Tybor (Mikyska, Kudla), 4. Berisha (Bezúch), 16. Bezúch (Starosta, Nemčík), 51. Švec (Beták, Minárik), 57. Valach (Mikyska, Minárik) - 53. Šmida (Zahradník, Skladaný), 59. Petráš (Petran). Vylúčenia: 7-5. Rozhodovali: Lesay, Čahoj, Rehák, Tvrdoň.

HK DUKLA TRENČÍN: Bowns (Valent) - Kudla, Crinon, Mikyska, Valach, Tybor - Starosta, Martiška, Bezúch, Rehuš, Berisha - Nemčík, Lemcke, Minárik, Švec J., Beták - Honzek, Miklovič, Krajč, Paukovček, Krajčovič.

VLCI ŽILINA: Škorvánek (Mikoláš) - Sloboda, Hřebíček, Nahálka, Drtina, Myšiak, Petran, Pišoja, Kocúr - Petráš, Šmida, Cíger, Koyš, Hlinka, Safaraleev, Zahradník, Skladaný, Rehák S., Macek, Jakubík, Lopušan.

Jeden z posledných prípravných zápasov pred novou sezónou sme dnes odohrali v Trenčíne proti tamojšej Dukle. Vstup do zápasu vyšiel lepšie práve domácim hokejistom, keď skóre duelu už v druhej minúte otvoril Radoslav Tybor. Do konca úvodnej dvadsaťminútovky navýšili trenčianske vedenie Aaron Berisha s Jurajom Bezúchom. Vlci sa v druhej tretine herne vrátili do zápasu. Aktívni boli najmä v presilovkách, ktoré odohrali hneď tri. Gól sa im však podarilo streliť až v 53. minúte, keď sa počas ďalšej presilovky presadil Sebastián Šmida. Svojím presným zásahom však znižoval len na 4:1, dve minútky predtým totiž skóroval Jozef Švec. Do oboch brán napokon padol ešte jeden gól - za domácich sa presadil Marek Valach, na strane Žiliny skóroval Šimon Petráš. Konečné skóre tak znelo 5:2 v prospech trenčianskeho mužstva.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Nezachytili sme úvod zápasu, nastúpili sme ustráchaní. Nechápem však, prečo, keďže stále je to len príprava... Trenčín to využil a svojou kvalitou ovládol prvé minúty zápasu. Už v piatej minúte bolo 2:0 a bolo to pre nás veľmi ťažké. Prvá tretina bola nevydarená, potom sme si však v kabíne povedali nejaké veci – aby sme sa nebáli hrať a ukázali, čo je v nás. Padlo to na úrodnú pôdu, v druhej tretine sme sa dostali do hry, najmä presilovkami. V tretej sme už boli pod tlakom, každá chybička bola potrestaná. Som však za tento zápas vďačný. Ukázal nám, že musíme ešte veľa pracovať, ak sa chceme dostať na úroveň extraligy. Na druhej strane, naša hra sa v priebehu zápasu postupne zlepšovala a domácemu tímu sme boli čoraz vyrovnanejším súperom. Som rád, že napriek nevydarenej prvej tretine sme sa dokázali vrátiť do zápasu a zabojovať o výsledok.“