Na prahu týždňa: V stredu šláger kola, v piatok súboj s húževnatým súperom

 

Kalendárny rok 2021 sa pomaly preklápa do svojho posledného mesiaca. My prichádzame s ďalšou časťou seriálového preview Na prahu týždňa. No ešte predtým, ako sa pozrieme na to, čo nás čaká v nasledujúcich dňoch, zrekapitulujme si dianie tých predošlých.

Vlčia svorka privítala dvoch nových členov, útočníkov Vladimíra VybiralaMarca Halamu. Zatiaľ čo prvý prišiel z klubu Bratislava Capitals, druhý bol súčasťou výmeny so Spišskou Novou Vsou. Na Spiš smeroval obranca Michal Chatrnúch, ktorému ďakujeme za predvedené výkony v našom drese a držíme palce v extralige. Rovnako sme sa rozlúčili aj s útočníkom Samuelom Zahradníkom. Rodákovi z Oravy sa naskytla možnosť vyskúšať si pôsobenie v zahraničí a mieri do francúzskej ligy.

Vzácne skúsenosti nazbieral v nedeľu a v pondelok Martin Hřebíček. Dvadsaťtriročný obranca sa v podobe striedavého štartu objavil na súpiske extraligovej Banskej Bystrice v zápasoch proti Liptovskému Mikulášu a Novým Zámkom. Hřeba sa tak pridal k Šimon Petráš – Stanislav Škorvánek, ktorá pred vyše mesiacom takisto okúsila dianie v najvyššej slovenskej súťaži. Takéto štarty sú predovšetkým odmenou pre chalanov a zároveň motiváciou do ďalšej práce.

Poďme však náš pohľad zamerať smerom dopredu. Viete, ako aktuálne vyzerá tabuľka TIPOS Slovenskej hokejovej ligy? Vlci okupujú prvú priečku, ale v tesnom, jednobodovom závese, sa za nami držia hokejisti z kráľovského mesta na Záhorí. A práve na horúci ľad do Skalice pocestujeme už v stredu, 1. decembra. Skaličania na prelome októbra a novembra ťahali sedemzápasovú šnúru výhier, vďaka ktorej sa s nami preťahovali o vedúce postavenie v tabuľke. Trojica útočníkov Daniel Štumpf – Richard Nemec – Martin Hujsa zároveň okupuje kanadské bodovanie súťaže. Šimon Petráš s Patrikom Koyšom, ktorí sa nachádzajú na delenej štvrtej priečke, strácajú na prvého menovaného 18 bodov.

Skaličanom naposledy dokázali ukradnúť body trnavskí Gladiátori, keď ich v stretnutí 20. kola zdolali 4:1. A práve tých privítame v piatok, 3. decembra na domácom ľade. Trnava sa momentálne nachádza na ôsmom mieste tabuľky, jej aktuálne postavenie však môže byť zradné. Napokon, dva zo svojich aktuálnych 31 bodov dokázala vybojovať v našom vzájomnom zápase, keď sme z jej ľadu odišli s prehrou 3:2 po samostatných nájazdoch. Pre úplnosť dodáme, že v prvom tohtosezónnom dueli so Skalicou sme zvíťazili 4:1.

No a napokon, zaujímavými zmenami prešiel v uplynulých dňoch aj žilinský zimák. Oficiálne informácie vám prinesieme v stredu, ale tí, čo ste sa nedávno prešli okolo neho alebo sledujete naše sociálne siete, už určite niečo tušíte...