Na prahu týždňa: Odvetné derby a prísľub poriadneho hokeja

V pondelok dopoludnia začali Vlci s prípravou na nový súťažný týždeň. Poďme sa spoločne pozrieť na to, čo všetko ich počas neho čaká.

Najbližším stretnutím v rámci programu TIPOS Slovenskej hokejovej ligy je pre nás nič viac a nič menej, ako duel v Martine. Ďalšia epizóda Bitky o Strečno nás čaká v sviatočný deň 17. novembra. Naposledy sme sa s týmto súperom stretli na začiatku októbra, keď sme na domácom ľade utrpeli porážku 3:4 po predĺžení. Počas celého zápasu sme vtedy doťahovali vedenie súpera. Hoci sa nám to vďaka presilovkovým gólom Františka Skladaného a Marcela Petrana, a vďaka vyrovnávajúcemu gólu Šimona Petráša napokon podarilo, v predĺžení rozhodol o výhre Martinčanov trojgólový Matej Dírer. Nášmu stredajšiemu súperovi momentálne patrí v tabuľke štvrtá priečka. Navyše, v derby nikdy nie je o motiváciu núdza, preto veríme, že i tentoraz nebude o poriadny hokej núdza.

Už o deň neskôr, vo štvrtok, sa možno aj rekapitulácii tohto zápasu dostane Marek Drtina. Náš kapitán totiž zavíta na rozhovor do rádia Frontinus, kde ho budete môcť počuť krátko po ôsmej hodine ráno.

S rádiom Frontinus zároveň môžete súťažiť o vstupenky na domáci piatkový duel proti Žiaru nad Hronom. V októbrovom zápase s týmto súperom sme mali navrch. Zdolali sme ho 2:0, naše góly strelili útočníci Ondrej Mikula s Patrikom Koyšom a čisté konto vychytal Maroš Mikoláš. Zdá sa, že žiarski Indiáni sa v súťaži celkom dobre aklimatizovali. Spomedzi troch ligových nováčikov sú v tabuľke najvyššie, na ôsmej priečke a na spomínaný štvrtý Martin strácajú len tri body.

Potešiteľnou správou z kabíny Vlkov je, že sa zlepšuje zdravotný stav Marcela Petrana. Postupne sa zapája do tréningového procesu a čoskoro by mal byť pripravený zasiahnuť do zápasového diania. Čo sa týka hráčov, ktorí dlhodobejšie nenastupujú, nebudú hrať ani v tomto týždni. Manažment klubu vníma aktuálnu situáciu ohľadom kádra a hľadá možné posily. Od začiatku sezóny zároveň komunikujeme, že káder bude dopĺňaný priebežne. Radi by sme v tomto smere čo najskôr priniesli pozitívne správy, musíme však počkať, ako sa vyvinú rokovania s jednotlivými hráčmi či klubmi.