Na ľade nováčika slávili úspech presilovkové góly

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – Vlci Žilina 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Góly a asistencie: 3. Mikula (Sloboda), 28. Koyš (Skladaný, Cíger). Vylúčenia: 5-8 (z toho Sloboda 5+20). Strely: 20-42. Rozhodovali: Píšťanský, Danko, Nosek. 420 divákov.

ŽIAR NAD HRONOM: Mosný, Šimo – Andersons, Hudec, Lunter, Adamčík, Gašpar – Pač, Hlinka, Jakúbek, Mihalík, Václav – Duran, Buianov, Tatár, Rybnikár, Sarvaš – Benko, Hús, Srnka, Murtazin.

VLCI ŽILINA: Mikoláš – Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš – Petran, Hřebíček, Mikula, Rehák, Zahradník – Kocúr, Myšiak, Macek, Skladaný, Lopušan.

Séria prehier ukončená. Na ľade ligového nováčika zo Žiaru nad Hronom sme v závere pracovného týždňa dokázali získať tri body. Dobrý vstup do zápasu pramenil z premenenej presilovky, keď sa v tretej minúte trafil do čierneho Ondrej Mikula. V stretnutí padli len dva presné zásahy, o ten druhý sa postaral ďalší útočník Vlkov – v 28. minúte zvýšil náš náskok Patrik Koyš. Jeho gól takisto padol v presilovej hre. Naopak, tretia tretina priniesla pre náš tím množstvo minút v oslabení, no brankár Maroš Mikoláš za pomoci svojich spoluhráčov dokázal udržať čisté konto.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Dnes to bol ťažký zápas u súpera, ktorý predtým odohral dobré stretnutia a bol v nich aj gólovo efektívny. Vedeli sme, že hrajú dobre. Myslím si však, že počas celého zápasu sme mali opraty v rukách my. Jediné, čo nás momentálne trápi, je koncovka. Keby sme dali viac gólov, mohlo to byť bezpečnejšie a nemuseli by sme sa strachovať až do konca. V závere sme boli skoro celú tretinu v oslabení po nepochopiteľných verdiktoch rozhodcu, ale napokon sme to zvládli. Zhodli sme sa aj s chalanmi, že takéto vybojované víťazstvo je niekedy lepšie ako jednoznačné. Aj keď, aj na to jednoznačné by sme dnes mali. No opäť sme nepremenili šance. Vďaka za oduševnený výkon celého mužstva, ceníme si tri body.“

Brankár Maroš Mikoláš: „Veľmi cenné, ubojované víťazstvo. Zápas sme mali viac-menej v rukách od začiatku. Súper hrozil najmä z protiútokov. Šancí na odskočenie na viac gólov sme mali dostatok, ale nepremenili sme ich. a tak to bolo napäté do poslednej minúty. Dôležité bolo, že sme vďaka obetavosti perfektne ustáli oslabovky, ktorých bolo však priveľa. Tých sa musíme vyvarovať, aby nás to nestálo body do budúcna. Čisté konto samozrejme teší, o to viac, že v takomto tesnom stretnutí. Dúfam, že nás tento zápas vykopne zase na víťaznú vlnu."