Mladá krv i hrdý srdciar prikývli na pokračovanie v tíme Vlkov

Niektorí Vlci si budú svoje miesto v kabíne vyberať prvýkrát, nasledujúca trojica však tento problém určite nebude mať. Medzi hokejistov, ktorí pokračujú v našom tíme, patria aj útočníci Dominik Rehák, Matej Macek a obranca Jakub Pišoja.

Rehák pokračuje doma

V prípade Dominika Reháka ide o domáceho odchovanca, ktorý v uplynulej sezóne dosiahol 23 bodov. Takmer polovicu z nich (11 bodov) si však na svoje konto pripísal v drese Považskej Bystrici, kde strávil časť sezóny na hosťovaní.

„Som rád, že som dostal ponuku zostať a hrať za rodný klub. Vlci sú klubom na vysokej úrovni a majú tie najvyššie ambície. Chcem byť čo najviac prospešný pre mužstvo. Keď sa bude dariť tímu, všetci budeme spokojní,“ povedal 26-ročný hokejista.

Niekdajší mládežnícky reprezentant a držiteľ bronzovej medaily z majstrovstiev hráčov do 20 rokov sa tak, ako každý rok, pripravuje na nový súťažný ročník individuálne: „Zameriavam sa najmä na udržanie a vylepšenie sily a kondície. Posilku striedam s bicyklom a behom.“

Na Rehyho adresu sa vyjadril aj športový manažér František Skladaný: „Ide o tímového hráča. Je hrdý, keď si môže obliecť žilinský dres a ukazuje to svojím prístupom každý deň. Na ľade aj mimo neho.“

Letná príprava mu prináša dril aj zábavu

Mladícku dravosť bude i v nasledujúcej sezóne do útočných radov vnášať Matej Macek. Záujem o zotrvanie kysuckého rodáka vo vlčej svorke prejavili obe strany a napokon sa stalo realitou. „Hneď po skončení sezóny sme mali posedenia s pánom Chovancom. Už vtedy mi načrtol, že by chcel, aby som zostal v Žiline. Bol som rád, že má o mňa záujem. Neskôr mi zavolal Fero Skladaný a dohodli sme sa,“ priblížil Matej.

Na rozdiel od Dominika Reháka, Matej Macek zažíva predsezónny dril v partii: „Letnú prípravu absolvujem v Martine u Jara Markoviča, spolu so Samom Rehákom, Martinom Vydrom a ďalšími chalanmi. Takže o zábavu je postarané (úsmev). Robím aj nejaké doplnkové športy ako tenis a florbal.“

Dvadsaťtriročný hokejista má jasno v osobných aj klubových cieľoch: „Tímové ambície sa oproti minulej sezóne nemenia. Chceme tento rok vybojovať postup. Čo sa týka osobných ambícií, chcem si vybojovať väčší ,ice time´ a byť viac prospešný pre tím. Dať do toho všetko, aby sme uspeli ako tím.“

A ako vidí mladého útočníka náš športový manažér? „Hráč s výborným korčuľovaním a zakončením. Má potenciál, verím, že svojím prístupom bude naďalej napredovať,“ povedal František Skladaný.

Čerstvý hokejbalový šampión naďalej bojovným Vlkom

Spomínaná mladícka dravosť bude príznačná aj v obrane, pod Dubňom pokračuje 22-ročný zadák Jakub Pišoja: „Som rád a ďakujem za možnosť zostať v Žiline. Dúfam, že sa nám podarí splniť cieľ, ktorý sme si stanovili ešte pred rokom.“

„Jakub je veľký bojovník s hokejovým srdcom, ktorý nevypustí žiadnu situáciu,“ povedal po podpise zmluvy športový manažér František Skladaný.

Práve vďaka veľkej bojovnosti rodák z Púchova na ľade vzdoruje neraz skúsenejším či fyzicky disponovanejším súperom. V príprave sa okrem bicykla a cvičenia venuje aj hokejbalu. Práve v tomto športe sa nedávno stal víťazom celoslovenského turnaja Mamut Cup U23, na ktorom nastupoval za celok HBC DT Považská Bystrica.

„Hokejbal za Považskú Bystricu hrávam od svojich pätnástich rokov. Posledné dva roky som nehral kvôli menším zraneniam, ale teraz ma kamarát nahovoril na tento turnaj. A napokon z toho bola zlatá medaila. Keby si Samo Rehák vedel lepšie vybrať tím, mohol tiež oslavovať,“ zasmial sa Pišo. Mladší z bratov Rehákovcov totiž tiež absolvoval spomínaný turnaj, ale jeho mužstvo Gajár skončilo až na šiestej priečke.

Nuž a s akým nastavením pôjde mladý obranca do sezóny 2021/2022? „Dať do každého tréningu a zápasu srdiečko, maximum bojovnosti a pomôcť tímu postúpiť do extraligy,“ zakončil.