Martin sme zdolali aj po druhýkrát v sezóne

Vlci Žilina – HK Martin 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)

Góly a asistencie: 22. Cíger (Safaraleyev, Jaborník), 28. Cíger (Safaraleyev, Lenďák), 39. Safaraleyev (Cíger, Lenďák), 43. Jakubík (Petráš, Mikula), 56. Koyš (Lenďák, Jurčík). Vylúčenia: 7-5. Rozhodovali: Čahoj, Vido, Ševčík, Hanko. Bez divákov.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (59. Sihelský) – Malina, Pacalaj, Lenďák, Jaborník, Pišoja, Grebenschikov – Mikula, Jakubík, Petráš, Safaraleyev, Linet, Cíger, Koyš, Markovič, Jurčík, Rehák, Korbáš.

HK MARTIN: Pavlas (Bernát) – Murček, Špirko, Poliaček, Müller, Burzík – Paulíny, Barto, Themár, Dvořák, Ligas, Nauš T., Jurašek, Fafrák, Babka, Smidžár, Grega, Murtazin, Belica, Pokrivčák.

Bitka o Strečno začala bezgólovou prvou tretinou, poznačenou viacerými nepresnosťami. Vlci nastúpili so 17 korčuliarmi, pri nútenej absencii trénerského dua Dušan Gregor - Stanislav Škorvánek viedol mužstvo z pozície trénera Tomáš Harant. Otvárací gól padol v 22. minúte, keď Jakub Cíger vycvičil obranu hostí a zblízka prekonal brankára Pavlasa. O šesť a pol minúty neskôr si ten istý hráč pripísal na svoje konto druhý presný zásah, keď sa presadil v oslabení. Prsty mal aj v treťom žilinskom góle - v presilovke sa po strele z jeho hokejky dostal k odrazenému puku Igor Safaraleyev a trafil presne. Štvrtý gól pridal na začiatku tretej dvadsaťminútovky Jakub Jakubík a v 56. minúte uzavrel na konečných 5:0 po nezištnej prihrávke Martina Lenďáka osamotený Patrik Koyš. 

Ohlasy po zápase

Jakub Cíger: "Prvá tretina bola z našej strany katastrofálna. Po nej sme mali videohovor s trénerom, dostali sme trošku sódu. Od druhej tretiny sme začali hrať lepšie, viac napádať. V úvodnej tretine sme hrali akosi ustráchane, zbytočne sme vyčkávali. Ďalšie tretiny už boli lepšie. 

Koučovanie cez Zoom som zažil prvýkrát v kariére, ale bolo to zaujímavé. Dúfam ale, že to takto často nebude (úsmev). Určite nám to však pomohlo. Po prvej tretine sme boli akísi sklesnutí. 

Absenciu spoluhráčov i trénerov sme sa snažili vykryť najlepšie, ako sa dalo. Napokon však až tak veľa hráčov nechýbalo. Musíme sa s tým vedieť vyrovnať, môže sa stať, že sa viacerí hráči zrania. Toto bola akási príprava na to. Keď nejakí hráči vypadnú, musia ich zaskočiť iní. Som rád, že sme to zvládli.

Maroš Mikoláš: "S týmto zápasom môžem vyjadriť spokojnosť. Som rád, že situácia, ktorá nastala, nás nezaskočila a vedeli sme sa vyburcovať k výkonu. Potvrdili sme to výsledkom a tromi bodmi.

Na začiatku na nás súper troška vyletel. Som rád, že som mohol chalanom zopár zákrokmi vrátiť to, ako oni nám, brankárom, pomáhajú v zápasoch. Od druhej tretiny sme to už mali vo vlastných rukách. S čistým kontom som spokojný, ale samotné víťazstvo je oveľa dôležitejšie."