Martin Hřebíček vystuží obranné rady Vlkov

Mladý obranca s dobrou strelou a extraligovými skúsenosťami. Tak by mohla znieť stručná charakteristika českého hokejistu Martina Hřebíčka, ktorý bude v sezóne 2021/2022 pôsobiť v našom klube.

„Dostal som ponuku od pána Skladaného, že by ma chceli do Žiliny. Hovoril mi, že na pláne postúpiť sa nič nemení. Ale že chcú trošku zmeniť niektoré veci. Aby to tentoraz už vyšlo na postup. Táto ponuka ma potešila, hráč je vždy rád, keď je o neho záujem,“ podelil sa o prvotné pocity čoskoro 23-ročný zadák.

Rodák z českého Mostu hokejovo vyrastal v rodnej krajine. Z materského klubu HC Klášterec nad Ohří sa v mládežníckych rokoch presunul do Kadane a následne do Chomutova. V roku 2018 ho oslovilo mužstvo Bratislava Capitals a nasledujúce tri sezóny strávil v slovenskej prvej lige. Akurát z Bratislavy sa presunul do Topoľčian a nedávno skončený súťažný ročník odštartoval v drese Levíc.

„Prvá liga mi príde dosť kvalitná. A každým rokom sa jej kvalita zlepšuje. Hráči i tímy idú výkonnostne hore,“ zhodnotil. V polovici sezóny 2020/2021 sa z Levíc presunul do extraligovej Nitry: „Najskôr som tam šiel na jeden zápas, na skúšku. Zapáčil som sa im a vyjadrili sa, že by ma chceli do konca sezóny. Bolo to trošku na hrane, pretože Levice mali takisto ambície a stavali na mne. Ale napokon sme sa, našťastie, dohodli a zahral som si aj v extralige.

 

Foto: Martin Kilian

 

Martinov herný prejav neunikol pozornosti nášho športového manažéra. “Martin Hřebíček je nová posila do defenzívy s extraligovou skúsenosťou z minulej sezóny. Patrí medzi ofenzívnych obrancov, no vďaka svojim dôrazom si spraví rešpekt aj v obrannej zóne. Martin vyniká svojím korčuľovaním a celkovo pohybom s pukom v rýchlosti a na malom priestore. Na útočnej modrej čiare si agilným pohybom často vytvorí dobrú príležitosť na zakončenie. Sľubujeme si od neho aktívnu dôraznú hru a rýchly prenos hry z obrannej fázy do útočnej práve vďaka jeho rýchlej rozohrávke,” vyjadril sa Skladaný.

 

Hoci hovorí, že každého súpera vníma rovnako, jedným dychom dodáva, že duely proti žilinským Vlkom boli pre neho predsa len o čosi špeciálnejšie: „Keďže Žilina chcela v minulej sezóne postúpiť, hrať proti nej bolo dosť motivačné. V jej kádri boli aj extraligoví hráči a my sme sa na tieto zápasy vždy hecovali.

Foto: Facebook HC Topoľčany

 

Ktoré hokejové vlastnosti by Martin u seba vyzdvihol? „Myslím si, že mojou silnou stránkou je strela. Celkovo, som skôr ofenzívny obranca. Rád hrám smerom dopredu. Rozohrať rýchlo puk a ísť dopredu s útokom, podporovať ho, to je moje. Keď sa hrá v útočnom pásme, hrám hore-dolu, aj na miestach útočníkov,“ odpovedal. V drese Levíc v minulej sezóne v 23 stretnutiach získal deväť bodov (2+7) a v 20 zápasoch v drese Nitry dvakrát skóroval.

Ako sám hovorí, pozerá sa dopredu. Čoskoro začne príprava na sezónu a Martin bude určite pripravený. V drese Vlkov mu držíme palce.