Marek Pacalaj o víťaznom góle aj o prestávkových pokynoch v kabíne

Derby ako sa patrí. Piatkový duel medzi HK Martin a Vlkmi Žilina bol ozdobou 25. kola Slovenskej hokejovej ligy. Hoci hostia od 14. minúty prehrávali, napokon dokázali dotiahnuť zápas do víťazného konca.

Presnými zásahmi sa o to v záverečnej tretine postarali Jakub Linet a Marek Pacalaj. Práve druhý menovaný rozhodol o osude stretnutia, keď si počas presilovky našla cestu za chrbát brankára Pavlasa jeho delovka od modrej.

Tejto situácii však predchádzal nielen vyrovnávajúci Linetov gól, ale najmä dve tretiny bez ofenzívneho úspechu. „Po prvej tretine sme si povedali, že musíme hrať svoju hru. Hrať viac na puku, nelietať toľko,“ prezradil po zápase Marek Pacalaj.

„Martin dobre bránil. Boli viac systémoví ako v predošlých zápasoch, nepúšťali sa s nami zbytočne do otvorenej hry. Celkom dobre korčuľovali. Vo svojom pásme dobre pokrývali našich hráčov, boli drzejší. My sme mali robiť naše postupné útoky, hrať svoju hru. Presne to, čo sme hrali aj v predchádzajúcich stretnutiach.“

Vlci väčšinu času prehrávali a zažili tak situáciu, ktorá je v tejto sezóne pre nich skôr ojedinelá. Avšak, neklesali na duchu. „Vedeli sme, že Martin bude brániť a vyrážať z protiútokov. Boli sme na to pripravení. Stále sme sa sústredili na našu hru. Vedeli sme, že keď budeme tlačiť, tak to musí prísť. Tak sa aj stalo,“ zhodnotil 26-ročný obranca.

Rodák z Martina napokon strelil víťazný gól žilinského mužstva. Ako ho prežíval? „Pocity boli normálne. Dal som im gól, ale nechcem som nejako prejavovať emócie, pretože Martin ma vychoval. Za ten gól som však rád,“ zakončil.

Foto: Braňo Konečný