Marek Drtina: Páči sa mi, že Vlci o niečo hrajú, Urbi klub veľmi chválil

Medzi posledných hráčov, ktorí zostali po pondelkovom tréningu na ľade, patrila vysoká dvojica českých hokejistov. K Tomášovi Urbanovi pribudol Marek Drtina, jeho niekdajší parťák z Nových Zámkov. "Volal mi Tomáš Urban, veľmi klub chválil," prezradila nová defenzívna posila Vlkov. S klubom Drtina podpísal zmluvu do konca aktuálnej sezóny s opciou. Ako sa zrodil jeho príchod do Žiliny, s ktorými ďalšími hráčmi v kabíne Vlkov sa po rokoch opätovne zvítal a aké číslo bude nosiť na drese, sa dočítate v nasledujúcich riadkoch. 

Marek, ako sa zrodil tvoj príchod ku Vlkom?

Po konci v Nových Zámkoch som mal viacero ponúk. Môj agent sa spojil aj s vedením žilinského klubu a tunajšie pôsobenie mi prišlo ako rozumné riešenie. Zahraničie sa mi v súčasnej situácii nepozdávalo, ktovie, aké by to bolo pre mňa i pre moju rodinu. Zo Žiliny prišla dobrá ponuka, aj s výhľadom do ďalšej sezóny. Viem, že Vlci chcú postúpiť, o niečo sa tu hrá. To sa mi veľmi páčilo.

Poznal som prostredie aj niektorých chalanov v kabíne. Volal mi Tomáš Urban, veľmi klub chválil. Ľudia z vedenia, tréner, všetci boli príjemní. Povedal som si, že do tohto prostredia by som rád zapadol.

Mal si nejaké informácie o Vlkoch, vedel si, do čoho ideš?

V Nových Zámkoch bolo viacero chalanov zo Žiliny, takže sa o žilinskom hokeji zhovárali. Už z ich rozprávania sa mi to pozdávalo. Následne, keď už prišla ponuka, som telefonoval s Urbim. Veľmi mi to tu vychválil. Písal som si aj s Dominom Rehákom a napokon som si urobil celkový obrázok, ako to tu funguje.

Okrem dvoch spomínaných hráčov, poznáš ešte ďalších chalanov v kabíne?

S Jardom Markovičom sme spolu hrali v Slavii (Praha) a istý čas aj v Pardubiciach. S Paťom Romančíkom sa poznáme zo Skalice. Mali sme vtedy ťažkú sezónu, zažili sme veľa vecí, takže sa dobre poznáme. S ďalšími chalanmi sme nastupovali proti sebe. Som rád, že teraz budem hrávať s nimi, je to určite lepšie, ako proti nim (úsmev).

Čo očakávaš od svojho pôsobenia pri Vlkoch, aký cieľ si dávaš?

Ešte som ani poriadne nemal čas sa nad tým zamyslieť. Mal som toho veľa, sťahovanie zo Zámkov, príchod sem atď. Musím o tom ešte porozmýšľať. Ale hlavným cieľom je jednoznačne postup do extraligy. Urobím pre to všetko.

S akým číslom na drese budeš nastupovať na zápasy?

Budem mať číslo 37. Hrávam s ním pravidelne, dal som si ho podľa môjho veľkého hokejového vzoru, ktorým bol v Pardubiciach Petr Sýkora. Keď sa dalo, vzal som si toto číslo, zvykol som si naň a prináša mi šťastie.