Levice padli, Martin Hřebíček s premiérovým gólom za Vlkov

Vlci Žilina - HK Levice 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly a asistencie: 32. Cíger (Petráš, Jakubík), 35. Mikula (Petran), 51. Hřebíček (Mikula, Petráš) - 31. Uhnák (Piačka, Klinecký). Vylúčenia: 5-6. Strely: 35-30. Rozhodovali: Hatala, Wolf, Vyšný. 210 divákov.

VLCI ŽILINA: Škorvánek - Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš - Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš - Petran, Hřebíček, Mikula, Rehák, Zahradník - Kocúr, Myšiak, Macek, Skladaný, Lopušan.

HK LEVICE: Rychlík - Špankovič, Štefanka, Suľovský, Romanov, Vorobyev - Chovanec, Klinecký, Piačka, Saliji, Uhnák - Valente, Pastucha, Huna Ri., Huna Ró., Adámik - Jandák, Šeliga, Zold, Svitana, Olejník. 

Duel ôsmeho kola sme v stredu podvečer obstarali proti hráčom Levíc. Úvodná tretina nám absolútne nevyšla podľa predstáv, absentovalo väčšie nasadenie i vyprodukované šance. Očividne však zabrali slová vyrieknuté počas prestávky v kabíne, pretože druhá dvadsaťminútovka už mala prívlastok gólová. V polovici zápasu prišiel moment, keď sa zdalo, že puk prekročil bránkovú čiaru za Rychlíkovým chrbtom, rozhodca však nechal hru pokračovať. Odrazeného puku sa zmocnili hostia a z následného protiútoku sa dostali do vedenia. To už o necelú minútu a pol zmazal Jakub Cíger a v 35. minúte nás poslal do vedenia Ondrej Mikula. Gólový účet zápasu uzavrel v poslednej tretine obranca Martin Hřebíček, keď sa ujala jeho presilovková strela.

Ohlasy po zápase

Obranca Martin Hřebíček: „Nečakali sme ľahký zápas, veď Levice majú kvalitnú zostavu. Začiatok sme vzali laxne, nevstúpili sme do toho stopercentne, neboli sme koncentrovaní. Po prvej tretine bol v kabíne zvýšený hlas, ale to je normálne. Prvá tretina z našej strany naozaj nebola dobrá. Ale potom, vďakabohu, sa to otočilo v náš prospech. Po druhej tretine sme viedli 2:1, hovorili sme si, že to udržíme a dáme ešte nejaký gól na upokojenie. Napokon sme sa radovali sme sa z víťazstva.

Tie pocity po strelení gólu boli pekné, obzvlášť, keď išlo o gól proti môjmu bývalému tímu. Neskutočne mi sadla strela, načasovanie nahrávky bolo perfektné. Mňa však poteší každý gól, z každého sa treba radovať, akoby bol posledný."