Koyš: Musíme zlepšiť zakončenie, premieňať šance

V nedeľu sa na spišskonovoveskom štadióne stretli dva kvalitné prvoligové celky. Kto však očakával divokú prestrelku, musel byť sklamaný. V dohrávke 1. kola medzi mužstvami HK Spišská Nová Ves a Vlci Žilina padli dovedna len tri góly, posledný až v predĺžení.

„Po začiatku sezóny, keď sme vyhrávali vysokými rozdielmi, je to už iné. Každý tím s nami teraz hrá zo zabezpečenej obrany. Tak to bolo aj dnes. Napriek tomu sme mali veľa šancí, ale sú zápasy, keď to tam nepadne,“ zhodnotil stretnutie útočník Patrik Koyš.

Práve on v nedeľu strelil jediný žilinský gól, keď počas presilovky prekonal brankára Marcela Melicherčíka: „Bolo to síce v presilovke, ale nemali sme ju práve postavenú. Bol tam nejaký odrazený puk na Jara Markoviča a ocitli sme sa dvaja na jedného pred bránou. Hodil mi to a ja som vystrelil. Chvalabohu, padlo to tam. Škoda, že sme potom nepridali ďalšie góly.“

Patrik Koyš svojím gólom vyrovnával na 1:1. Tento stav vydržal až do konca riadnej hracej doby a Vlci si tak po prvý raz v sezóne zahrali predĺženie. „Predĺženie je 3 na 3. Išli sme do toho s tým, že budeme držať puk, že chceme rozhodnúť. Nechceli sme urobiť chybu, ale nakoniec sme ju spravili a domáci to, žiaľ, potrestali,“ priblížil.

Zároveň opísal, na čom budú musieť Vlci pred ďalšími duelmi popracovať: „Musíme zlepšiť zakončenie, premieňať šance. Tréner nám už viacero zápasov po sebe prízvukuje, že často nemáme hráča pred bránou, ktorý by clonil či dorážal puky. Dnes sa tam vyskytlo takisto dosť situácií, keď brankár domácich bez problémov videl. Ide o skúseného, dobrého gólmana, takže ho ťažko prekonáme, keď pred ním nikto nestojí, keď mu to nik neznepríjemňuje. Musíme zapracovať na dôraze okolo brány. Aj keď súperi dobre bránia a nehrajú proti nám otvorený hokej, musíme z našich šancí dávať viac gólov.“

Pred Vianocami odohrajú Žilinčania ešte jeden zápas, v utorok pocestujú do Topoľčian. „Dôležité bude najmä dobre zregenerovať. Nič hrozné sa nestalo, ideme ďalej. Topoľčany sú ďalším z tých lepších súperov. V utorok ideme vyhrať, nič iné si nepripúšťame. Verím, že to zvládneme, aj keď to určite nebude ľahký duel,“ zakončil 25-ročný krídelník.