Košiciam sme v prvom semifinále nadelili deviatku

Vlci Žilina – HC Košice 9:0 (4:0, 4:0, 1:0)

Góly a asistencie: 4. Markovič (Mikula), 13. Macek (Skladaný),  14. Sloboda (Mikula), 19. Cíger (Markovič, Drtina), 24. Mikula (Jakubík, Chatrnúch), 27. Safaraleev (Sloboda, Hřebíček), 36. Šmida (Jakubík, Mikula), 36. Chatrnúch (Jakubík, Koyš), 50. Šmida (Hřebíček, Safaraleev). Vylúčenia: 4-4. Strely: 40-20. Rozhodovali: Hronský, Valach, Tvrdoň, Jedlička. 470 divákov.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Nahálka, Sloboda, Cíger, Markovič, Mikula – Drtina, Kocúr, Safaraleev, Šmida, Koyš – Pišoja, Hřebíček, Rehák, Skladaný, Macek – Chatrnúch, Myšiak, Jakubík, Lopušan.

HC KOŠICE: Kaľavský, Rusňák – Novota, Jacko, Vaculik, Farkaš, Frič – Ragan, Štec, Kiss, Barger, Nagy – Škrek, Hudec, Novota, Jadrný, Krasnozhon – Jurčo, Sivák, Fialka.

Semifinálovému zápasu Slovenského pohára ešte predchádzala gratulácia trom niekdajším hokejistom Žiliny, ktorí tento rok oslávili  okrúhle narodeniny - 70 rokov. Riaditeľ klubu Rastislav Chovanec zagratuloval Ľubomírovi Štefúnovi, Ladislavovi Machynovi a Róbertovi Kaššovi k životnému jubileu a odovzdal im pamätné dresy.

Samotný duel začal pre nás najlepším možným spôsobom, keď v štvrtej minúte otvoril skóre Jaroslav Markovič. Trend, nastavený hneď na začiatku, vydržal až do konca stretnutia a napokon sa počet gólov nastrieľaných Vlkmi zastavil na čísle 9. Súper, ktorý sa rozhodol na tento zápas nasadiť mladých hráčov z juniorky, sa nedostal k výraznejšiemu ohrozeniu našej brány. Žilinskými strelcami sa okrem spomínaného Jaroslava Markoviča postupne stali Matej Macek, Adrián Sloboda, Jakub Cíger, Ondrej Mikula, Igor Safaraleev, Michal Chatrnúch a dvojgólový Sebastián Šmida. 

Ohlasy po zápase

Obranca Martin Hřebíček: ,,Dnes nám to tam padalo, za čo sme radi. Akurát, trošku ma mrzí, že súper prišiel s mladými hráčmi. Tešil som sa, že si zmeriame sily s extraligistom. Sme však radi, že sme to zvládli tak, ako sme to zvládli. Od začiatku nám to tam padalo a až do konca sme si to postrážili. Košičania boli mladí, agresívni, napádali nás. Ale my sme dali góly a vďaka tom sme vyhrali. Zajtra sa musíme dobre spotiť, aby sme sa poriadne pripravili na nedeľu. To už príde iný súper, s ambíciami, ktorý je vysoko v tabuľke."