Koniec sezóny pre Vlkov v znamení prehry po nájazdoch

Vlci Žilina – HC 19 Humenné 2:3 sn. (1:0, 0:0, 1:2 – 0:0)

Góly a asistencie: 7. Sýkora, 49. Mráz (Koyš, Šidlík) – 48. Trandin (Ťavoda, Legalin), 55. Safaraleev (Trandin, Frič), rozhodujúci sn. Lenďák. Rozhodovali: Baluška, Konc st., Knižka, Gegáň – Beniač. 5036 divákov. Konečný stav série: 3-4.

VLCI ŽILINA: Romančík – Sloboda, Novák, Melcher, Halama, Varga – Pohl, Šidlík, Koyš, Mráz, Macek – Růžička, Pacalaj, Sýkora, Paukovček, Rehák – Nahálka, Pišoja, Tibenský, Jakubík, Lopušan.

HC 19 HUMENNÉ: Durný – Novota, Lenďák, Vaško, Vrábeľ, Lačný – Pulščák, Novický, Borov, Krajňák, Horvát – Kudin, Ťavoda, Safaraleev, Trandin, Legalin – Jacko, Zekucia, Ragan, Markuš, Frič.

V siedmom finálovom zápase sme sa dvakrát dostali do vedenia, no hosťom sa dvakrát podarilo vyrovnať. Stretnutie o titul tak najskôr dospelo do dvadsaťminútového predĺženia, ale keďže sa v ňom nerozhodlo, k slovu sa dostali samostatné nájazdy. Jediným úspešným exekútorom bol Lenďák, a tak titul putuje do Humenného.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: „Som extrémne sklamaný. Na začiatku sezóny sme mali cieľ a ten sme nesplnili. Je mi ľúto chalanov, lebo dali srdce a dušu do sezóny aj do tejto série. A v zápase číslo sedem to dôjde do samostatných nájazdov... Je to sklamanie ako pre fanúšikov, tak pre celý klub. Chalani dali do toho všetko, žiaľ, nevyšlo to."

Útočník Róbert Varga: „Mali sme to dobre rozohraté, dvakrát v zápase sme viedli. Žiaľ, dovolili sme im dostať sa naspäť do zápasu, vyrovnať to. V predĺžení sa nám však, žiaľ, nepodarilo skórovať a tie nájazdy... to je vždy lotéria a dnes sme my v nej boli horší.“

Obranca Petr Šidlík: „Je to ťažké. Nikdy som takýto systém nezažil, že rozhodujúci zápas sa hrá na náhodu, na nájazdy. Bijú sa vo mne dve emócie, veľmi ma to mrzí a zároveň som veľmi nasraný. Lebo takéto zápasy, v ktorých sa bojuje o extraligu, aby sa končili náhodou... neviem, či je to správne.“