Inkasovaný gól Vlkov nezlomil, Humenné napokon presvedčivo zdolali

Vlci Žilina – HC 19 Humenné 6:1 (1:1, 3:0, 2:0)

Góly a asistencie: 10. Urban (Drtina, Linet), 24. Cíger (Koyš, Jurčík), 26. Cíger (Linet, Jaborník), 33. Jurčík (Markovič, Jaborník), 44. Safaraleyev (Linet, Lenďák), 59. Jakubík (Macek, Romančík) – 4. Valečko (Šimčák, Horvát). Vylúčenia: 8-9. Rozhodovali: Píšťanský, Moller, Šotek, Danko.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) – Pišoja, Pacalaj, Mikula, Urban, Petráš – Fatul, Lenďák, Safaraleyev, Linet, Cíger – Jaborník, Drtina, Jurčík, Markovič, Koyš – Surán, Vydra, Pjaták, Jakubík, Macek.

HC 19 HUMENNÉ: Spodniak (Bátory) – Novický, Hopkovič, Vaško, Markuš D., Fedorko – Valečko, Kaščák, Solomonchak, Šimčák, Horvát – Buraľ, Markuš A., Koziot, Krajňák, Pulščák – Šiňanský, Shisterov, Macko, Klavdiev, Borov.

Nedávne výsledky mužstva HC 19 Humenné naznačovali, že v 23. kole by sa pod Dubňom mohol odohrať zaujímavý duel. Hostia sa gólovo prejavili hneď v úvode stretnutia, keď v štvrtej minúte v presilovke otvoril skóre Tomáš Valečko. Vlci sa posutpne dostávali do prevádzkovej teploty. Na začiatku desiatej minúty sa, takisto v presilovke, podarilo vyrovnať Tomášovi Urbanovi. 

Na ďalší gól bolo v Žiline potrebné počkať do 24. minúty, v ďalšej hre v početnej výhode sa presadil Jakub Cíger. Ten istý hráč o dve minúty navýšil náskok svojho mužstva na dva góly. Pri hre v početných výhodách, respektíve nevýhodách, ešte zostaneme. V 33. minúte sedel na trestnej lavici Matej Macek, jeho spoluhráčom sa však podarilo umne zohrať útočnú akciu, na konci ktorej stál Ondřej Jurčík - 4:1.

Po zmene strán pridal ďalší žilinský gól Igor Safaraleyev, no a necelé dve minúty pred koncom zápasu poslal Matej Macek nezištnú prihrávku pri prečíslení dvoch na jedného Jakubovi Jakubíkovi. Ten sa nemýlil a uzavrel na konečných 6:1. Zo šiestich gólov v sieti hostí dva padli v oslabení a dva počas presilovky. Premiéru v drese Vlkov si odkrútil Martin Vydra z juniorského tímu MsHKM Žilina.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Bolo vidno, že súper prišiel povzbudený svojimi dobrými výsledkami. Trošku ich nakopol aj gól, ktorý dali. Myslím si však, že napriek tomu, že súper išiel do vedenia, my sme v zápase jasne dominovali a zaslúžene vyhrali. Duel mal z oboch strán slušné nasadenie, slušný pohyb, slušné korčuľovanie. Ukázala sa kvalita na našej strane a napriek sympatickému dojmu súpera, sme napokon zaslúžene vyhrali. Ďakujem tímu za nasadenie, za chtíč a za to, že nedovolil nejakú senzáciu. Trošku si vychutnáme víťazstvo a pokračujeme ďalej.

Mali sme nabitý program v starom roku, v novom taktiež. Zajtra je voľno, ale v nedeľu večer už začíname trénovať. Chlapci si odpočinú a pripravujeme sa ďalej. V stredu Topoľčany, opäť zaujímavý súper, jeden z ašpirantov, ktorý chce hrať vysoko. O Martine ani nehovoriac. Tešíme sa, čakajú nás dva dobré zápasy."