Gólovej prestrelke na východe dali Vlci víťaznú bodku

HC 19 Humenné - Vlci Žilina 4:5 (2:1, 1:1, 1:3)

Góly a asistencie: 10. Novický (Kondratev), 10. Velichkin (Kaščák, Solomonchak), 24. Šiňanský (Borov, Maury), 55. Solomochak (Šimčák, Velichkin) - 17. Safaraleev (Rehák D.), 25. Mikula (Urban, Petráš), 44. Drtina (Petráš), 55. Dubeň (Koyš, Fatul), 58. Petráš (Mikula). Vylúčenia: 4-3. Rozhodovali: Tornay, Smerek, Vall, Wolf.

HC 19 HUMENNÉ: Glosár (Spodniak) - Novický, Kondratev, Vaško, Markuš, Fedorko, Valečko, Kaščák, Solomonchak, Šimčák, Velichkin - Woolley, Hopkovič, Macko, Krajňák, Horvát - Serov, Maury, Šiňanský, Borov, Koziot.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) - Dubeň, Surán, Safaraleev, Rehák, Koyš - Malina, Pacalaj, Macek, Jakubík, Jurčík - Drtina, Jaborník, Mikula, Urban, Petráš - Fatul, Pišoja, Vydra, Korbáš, Lopušan.

Na zápas proti Humennému nastúpili Vlci bez pätice hráčov základnej zostavy, ktorí dostali od trénera Dušana Gregora voľno. Otvoril sa tak priestor pre hokejistov zo širšieho kádra, ktorí sa v tomto stretnutí ocitli na žilinskej súpiske. Vstup do duelu mali lepší domáci, keď sa im v desiatej minúte podarilo vytvoriť si dvojgólový náskok. Prvý gól Žiliny vsietil v 17. minúte Igor Safaraleev.

Tak po prvej, ako aj po druhej dvadsaťminútovke Vlci prehrávali. V prostrednej časti hry síce padli dva góly, avšak, po jednom do každej brány. Na strane hostí sa tešil Ondrej Mikula, na strane domácich Jaroslav Šiňanský. Výsledok zápasu napokon žilinské mužstvo otočilo v záverečnej tretine. Po góloch Mareka Drtinu a Lukáša Dubeňa sa dostalo do vedenia, za Humenné však zrovnal Vladislav Solomonchak. Gólové rozuzlenie prišlo v 58. minúte z hokejky Šimona Petráša. Vlci si napokon z východu odvážajú tri body. 

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Myslím si, že v Humennom sme odohrali dobrý zápas, napriek tomu, že sme neboli kompletní. Jedna päťka stabilných hráčov dostala odpočinok. Vstup do zápasu sme nemali zlý, len sme nehrali úplne to, čo chceme. Opäť sme to chceli hrať na krásu. Po príhovore po prvej tretine, ktorú sme prehrali 2:0, chlapci opäť ukázali, že je to mančaft s veľkým charakterom. Napriek tomu, že my každý jeden zápas berieme ako prípravu na play-off, dokázali sme zvrátiť nepriaznivý vývoj zápasu. Dokázali sme vyhrať proti slušne hrajúcemu súperovi, ktorý je posilnený. Teraz sa treba pripraviť na nasledujúci týždeň, ktorý berieme ako generálku na play-off, lebo nás ešte čakajú ťažkí súperi. Mužstvo si zaslúži uznanie, ďakujem mu za prístup, za víťazstvo a ideme ďalej."

Obranca Lukáš Dubeň: "Bol to ťažký zápas. Súper hral dobrý hokej, o čom svedčí aj to, že sme prehrávali 2:0. Presne takéto zápasy nás však posúvajú ďalej a ukazujú charakter tímu. Sme schopní otočiť aj nepriaznivý stav a vyhrať. Dnes nám síce chýbali niektorí hráči, ale podstatné je, že sme vyhrali. Je fajn, že šancu dostali aj chalani z juniorky, Predsa len, korona vírus im úplne zastavil sezónu, takže sú radi za každý zápas, ktorý môžu odohrať. Zároveň takto naberajú skúsenosti. 
Čo sa týka môjho gólu, išli sme do útoku, Kojco (Patrik Koyš, pozn. red.) nahral Safovi (Igorovi Safaraleevovi) a ten ma našiel pred bránou. Som veľmi rád, že to tam padlo a pomohol som mužstvu k výhre."