Finálová séria sa presúva na Spiš s dvojzápasovým mankom Vlkov

Vlci Žilina – HK Spišská Nová Ves 3:5 (0:3, 3:1, 0:1)

Góly a asistencie: 22. Safaraleev (Cíger), 37. Drtina (Safaraleev), 37. Jurčík (Urban, Koyš) - 9. Rapáč (Hvila, Černý), 10. Černý (Giľák, Dow), 12. Lahtinen (Česánek, Džugan), 30. Chovan (Pichnarčík), 60. Vartovník (Piačka). Vylúčenia: 6-7. Strely: 49-24. Rozhodovali: Novák, Rojík, Vyšný, Jurčiak.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Dubeň, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Malina, Mikula, Skladaný, Petráš – Pacalaj, Drtina, Safaraleev, Linet, Cíger – Rehák S., Fatul, Jakubík, Urban, Macek.

HK SPIŠSKÁ NOVÁ VES: Melicherčík (Surák) – Chovan, Dow, Džugan, Černý, Giľák – Knižka, Fabian, Rapáč, Tyczynski, Hvila – Pichnarčík, Ordzovenský, Moučka, Vartovník, Lahtinen – Česánek, Olejník, Novák, Češík, Piačka.

Ani v piatkovom stretnutí nevyšla Vlkom úvodná tretina podľa predstáv. Po šiestich minútach hry inkasoval František Skladaný trest 5 minút plus do konca zápasu za napadnutie hlavy a krku. Domáci šli dokonca do početnej nevýhody o dvoch hráčov, rozhodcovia totiž poslali na trestnú lavicu aj Jaroslava Markoviča za zdržiavanie hry. Hokejisti Spišskej Novej Vsi vrchovato využili ponúknutú výhodu a vďaka trom presilovkovým gólom sa dostali do vedenia.

Na začiatku prostrednej dvadsaťminútovky znížil na rozdiel dvoch gólov Igor Safaraleev, v polovici zápasu sa však za hostí presadil Michal Chovan. V 37. minúte prišli výborné momenty Vlkov, keď najskôr skóroval Marek Drtina a následne aj Ondřej Jurčík. V záverečnej tretine trávili domáci väčšinu času v útočnom pásme, ďalší presný zásah však už nepridali. Naopak, v 60. minúte gólom do prázdnej brány uzavrel na konečných 3:5 Lukáš Vartovník.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Klobúk dolu pred mužstvom, dnes ukázalo obrovský charakter. Také je však play-off, také sú zápasy - gólov sme dali menej. A ukazuje sa, že keď raz urazíš hokejového boha, tak potom sa musíš veľa narobiť, aby si si ho priklonil na svoju stranu. Verím, že on dnes ten charakter a kvalitu videl a som presvedčený, že to tak aj bude."

Útočník Ondřej Jurčík: "Je to 0:2, ešte nevyhrali štyri zápasy. Teraz pôjdeme do Spišskej urobiť dva zápasy, to je náš cieľ. Kusli sme sa, bojovali, dve tretiny sme ich v podstate nepustili z pásma. Škoda, že nám tam nepadol štvrtý gól. Aj v ďalších zápasoch to bude o úvode (duelu). Dva zápasy sme si teraz prehrali sami, keď sme v úvode dostali dva-tri góly. A potom to doťahujeme. Ale nemôžeme to doťahovať večne, musíme už konečne v tom finále viesť. Nech sa oni snažia, nech oni ukážu, čo vedia."