Dve tváre jedného zápasu i mužstva

HC 19 Humenné - Vlci Žilina 5:6 pp. (4:1, 1:3, 0:1 - 0:1)

Góly a asistencie: 1. Vrábeľ (Vaško, Chalupa), 1. Krajňák (Horvát, Borov), 20. Vaško (Markuš, Vrábeľ), 20. Chalupa (Vaško, Lenďák), 32. Krajňák (Stripai) - 4. Guman (Melcher, Paukovček), 34. Varga (Růžička, Halama), 35. Macek (Mráz, Šidlík), 40. Macek (Šidlík, Paukovček), 54. Macek (Šidlík, Fekiač), 61. Macek (Mráz, Koyš). Oslabenia: 5-5. Rozhodovali: Kalina, Smerek, Tomáš, Wolf. 782 divákov.

HC 19 HUMENNÉ: Krasanovský - Jacko, Lenďák, Vaško, Vrábeľ, Chalupa - Ťavoda, Pulščák, Borov, Krajňák, Horvát - Zekucia, Stripai, Lačný, Markuš, Ragan - Farkaš, Legalin, Trandin, Frič.

VLCI ŽILINA: Tomek (Romančík) - Šidlík, Fekiač, Kluka, Halama, Varga - Růžička, Pišoja, Koyš, Mráz, Macek - Sloboda, Pobežal, Melcher, Paukovček, Guman - Bečka, Hajas, Rehák, Ferenyi, Krajč.

Ak by bol dnešný zápas futbalovým, hovorili by sme o dvoch diametrálne odlišných polčasoch. Úvod duelu skvele vyšiel domácim hokejistom, ktorí po góloch Vrábeľa a Krajňáka vyhrávali už po 36 sekundách 2:0. V 4. minúte síce znížil Guman, ale Humennému patril aj záver prvej tretiny, keď gólmi Vaška a Chalupu opäť navýšilo svoj náskok. Po druhom góle Krajňáka, ktorý v polovici stretnutia skóroval v oslabení, to veru vyzeralo na triumf domácich. Následne sa však Vlci trikrát presadili v presilovkách, konkrétne Varga a dvakrát Macek. Po zmene strán nám na súpera chýbal už len jediný gól a ten aj s prispením hokejky brankára Krasanovského strelil do tretice Macek. Duel dospel do predĺženia, ktoré však netrvalo dlho. Obrat Vlkov zavŕšil a svoj gólový prejav ešte vyšperkoval svojím štvrtým presným zásahom Macek.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: "Veľmi slabý začiatok z našej strany a pokračovalo to počas celej tretiny. Po prestávke som od chalanov očakával odozvu a začali sme preberať iniciatívu. Počas presiloviek sme dali niekoľko dôležitých gólov, ktoré nás dostali späť do hry. Našťastie, v tretej tretine sa nám darilo pokračovať v našej hre a boli sme schopní vyrovnať. Bol to veľmi emotívny zápas plný pádov aj vrcholov."

Útočník Matej Macek: "Začiatok zápasu nám vôbec nevyšiel. Rýchle dva góly, následne veľa oslaboviek, vôbec nám to nešlo a zrazu bolo 5:1. Vôbec sme nepomohli Rudymu (Tomekovi)... Ale potom sme dostali možnosť zahrať si presilovky aj my a v nich sme sa chytili. Dokázali sme dať na 5:4, v tretej tretine sme vyrovnali a v predĺžení sa k nám priklonilo šťastie. Napokon sme tento zápas dokázali otočiť. Ukázala sa sila nášho mužstva, že vieme otočiť aj takýto duel."