Dubnica odolala žilinskému tlaku, Vlci jej podľahli najtesnejším rozdielom

MHK Dubnica nad Váhom – Vlci Žilina 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly a asistencie: 40. Dudáš (Dmitriev, Síkela), 52. Kristín (Chatrnúch, Beták) – 50. Jurčík (Drtina, Koyš). Vylúčenia: 3-2. Rozhodovali: Krist, Mĺkvy, Kováčik, Ševčík.

MHK DUBNICA NAD VÁHOM: Gabriš (Kutej) – Jarábek, Trška, Beták, Ďuriš, Kristín – Popela, Chatrnúch, Haščák, Hegyi, Nemček – Janík, Dúžek, Síkela, Ondruš, Kopáč – Putala, Dudáš, Luhový, Dmitriev, Maniaček.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Malina, Jaborník, Mikula, Urban, Petráš – Lenďák, Dubeň, Safaraleev, Linet, Cíger – Pišoja, Drtina, Jurčík, Markovič, Koyš – Surán, Fatul, Pjaták, Jakubík, Macek.

Zápas chudobný na góly, ale s napätím až do poslednej minúty. Duel 27. kola medzi Dubnicou nad Váhom a žilinskými Vlkmi začal bezgólovou prvou tretinou. Na otvorenie skóre sa čakalo až do konca druhej dvadsaťminútovky, keď domácich poslal do vedenia Tomáš Dudáš. Žilinčania nastúpili do tretej časti hry so snahou vyrovnať, ktorú pretavil do reality Ondřej Jurčík. O dve a pol minúty však Dubnica svojmu súperovi opäť odskočila na rozdiel jedného gólu, keď sa presadil najlepší strelec domácich Miroslav Kristín. Vlci sa usadili v útočnom pásme a skúšali to z každej strany, ďalší gól sa im však už vsietiť nepodarilo. Tri body za výhru tak zostávajú v Dubnici. 

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: „Do zápasu sme išli s tým, že chceme vyskúšať nejaké veci z pohľadu systému hry. V prvej tretine to však absolútne nevyzeralo na to, čo sme si chceli vyskúšať. Potom sme sa chceli vrátiť k hre, ktorú sme zvyknutí predvádzať. Napriek tomu, že sme zlepšili hru, inkasovali sme gól. V tretej tretine sme súpera tlačili, ale už sme sa nedokázali dostať do správneho rytmu, nedokázali sme zužitkovať príležitosti na strelenie gólu a výsledok je taký, aký je. Nemôžem chlapcom uprieť snahu, najmä v závere. Myslím si, že sme boli aj opticky lepší, súper z minima vyťažil maximum. Ale sú určité veci, ktoré sa v posledných zápasoch opakujú a tie ma nútia k nejakým zamysleniam. Treba na tom popracovať. Na druhej strane, nič sa nedeje. Máme dostatok času, mužstvo pracuje dobre. Treba sa z toho poučiť a ideme ďalej. Myslím si, že tá prehra môže akurát pomôcť. Odpočinieme si a pripravíme sa na ďalší zápas.“

Obranca Martin Lenďák: „Ťažko sa hodnotia takéto zápasy, keď sa prehrá. Ale každá šnúra, aj víťazná, sa raz skončí. Možno nám to teraz trošku menej lepí v útoku, dostávame góly v obrane, ktoré by sme dostávať nemuseli. Každé mužstvo však zasiahne v sezóne slabšia chvíľka, o tom je šport. My sa s tým určite vyrovnáme. Vieme, kde nás trošku tlačí topánka, nemáme mať prečo dole hlavy. V každom zápase sa dajú nájsť pozitívne veci, aj v prehratom. Dnes sme bojovali do konca, ale to je pre každého člena tohto mužstva samozrejmosť. Aj to svedčí o tom, aký má toto mužstvo charakter. Vôbec sa nebojím o to, čo bude, keď k tomu budeme takto ďalej pristupovať a trénovať.“