Druhý útok opanoval štatistiky, Macek zložil poklonu spoluhráčom

V pondelok sa v Topoľčanoch postaral o perfektný gólový obrat a vo štvrtok sa žilinským fanúšikom i topoľčianskemu brankárovi pripomenul opäť. Matej Macek sa na výhre v piatom štvrťfinálovom stretnutí podieľal dvoma gólmi. Celkovo ich má v play-off na konte už sedem a momentálne je najlepším strelcom vyraďovacej časti TIPOS SHL.

Po štvrtkovom súboji hodnotil nielen práve skončený duel, ale aj celú sériu proti topoľčianskym Žochárom: „Dnes sme to zvládli super. Síce sme dlho čakali na gól, ale dali sme ten prvý dôležitý a to nás upokojilo. Potom už bol zápas v našej réžii. V sérii nás Topoľčany prekvapili bojovnosťou. Nemali čo stratiť, bojovnosť, hra do tela, všetko tam bolo. Súper hral dobre, bola to ťažká séria.“

Štatistiky sme už v úvode načali. Matej Macek nastúpil vo všetkých piatich dueloch v útoku s Patrikom Koyšom a Brunom Mrázom, dovedna vsietili 15 z 33 gólov nášho mužstva. Bruno Mráz je navyše aktuálne s 12 bodmi lídrom ligovej produktivity v play-off. Na delenej druhej priečke ho nasledujú jeho kolegovia z útoku zhodne s deviatimi bodmi.

„Ja sa veru nemám na čo sťažovať. Obaja sú šikovní, skúsení hráči a ja sa pri nich len učím,“ zložil svojim spoluhráčom poklonu Matej Macek. Na margo svojej streleckej formy dodal: „Snažím sa pomôcť tímu tak, ako viem. Teraz mi to tam celkom padá, tak sa snažím strieľať na bránu. A pánboh zaplať, že to tam padá. Toto je však play-off, je úplne jedno, kto dá gól. Tu ide o víťazstvo. Dôležité je, aby sme sa dostali tam, kam chceme a hrali dobre. Keď to teraz padlo mne, neznamená to automaticky, že to tak bude aj naďalej. Bodaj by, ale môže to byť aj hocikto iný. Hlavne, nech si to vystrieľame a užijeme.“

Vlci po prvýkrát za posledné tri roky stratili v štvrťfinálovej sérii zápas. Napriek tomu sme sa stali prvým postupujúcim medzi štvoricu najlepších. Ostatné tri série totiž pokračujú minimálne šiestym stretnutím. „Už od začiatku sezóny sledujem, aké je to tento rok vyrovnané. A to lige len pomôže,“ povedal 24-ročný útočník na margo zápasov a tímov v SHL-ke.

Na semifinálového súpera si naše mužstvo musí ešte počkať. V ďalšej sérii play-off sa ako víťazi základnej časti stretneme s najnižšie umiestneným postupujúcim, do úvahy teda prichádzajú Žiar nad Hronom, Modré krídla Slovan, Martin alebo Trnava. Bez ohľadu na súpera však už teraz vieme, že semifinále začneme v domácej Niké Aréne dvoma duelmi vo štvrtok (30.3.) a v piatok (31.3.).

„Podľa mňa vôbec nevadí, že teraz budeme týždeň čakať. Táto séria nebola vôbec ľahká, takže si trošku oddýchneme a pripravíme sa na ďalšieho súpera,“ zhrnul Matej Macek.

Program semifinále

1. zápas: 30. marca (štvrtok) v Niké Aréne, 17:30 h.
2. zápas: 31. marca (piatok) v Niké Aréne, 17:30 h.
3. zápas: 3. apríla (pondelok) vonku
4. zápas: 4. apríla (utorok) vonku
prípadný 5. zápas: 7. apríla (piatok) v Niké Aréne, 17:30 h.
prípadný 6. zápas: 9. apríla (nedeľa) vonku
prípadný 7. zápas: 11. apríla (utorok) v Niké Aréne, 17:30 h.

* časy zápasov sa môžu meniť na základe požiadavky televízneho vysielateľa

Za štvrťfinálovou sériou sa obzrel aj hlavný tréner Jarrod Skalde: „Prvé dva zápasy sme začali dobre. Predsa len, vyhrali sme výsledkami 8:0 a 7:2. V Topoľčanoch sme sa zrazu ocitli v opačnej situácii, ale som na chalanov hrdý, že vždy zabojovali a dostali hru späť na našu stranu. Sú veci, na ktorých musíme popracovať, posunúť sa vpred a pripraviť sa na ďalšiu sériu play-off. Vidím však aj veľa pozitív, veľa chalanov sa ukázalo v dobrom svetle.“