Dramatický duel v Trnave rozlúskli až posledné sekundy

HK Gladiators Trnava – Vlci Žilina 4:5 (2:1, 2:1, 0:3)

Góly a asistencie: 11. Rybnikár (Semaňák, Komloš), 20. Jurák (Hajda), 26. Okoličány (Ejem), 39. Šandor (Rybnikár) – 11. Petráš (Halama, Mikula), 35. Petráš (Halama), 47. Macek (Petráš), 57. Koyš (Pišoja, Markovič), 60. Nahálka (Halama, Petráš).

HK GLADIATORS TRNAVA: Nagy – Ejem, Rašin, Jurák, Holovič, Okoličány – Semaňák, Pejkovič, Miklík, Kukumberg, Ružek – Hajda, Vuorijärvi, Mrava, Rybnikár, Šandor – Kliment, Komloš.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Pišoja, Hudec, Macek, Halama, Petráš – Myšiak, Drtina, Safaraleev, Šmida, Vybiral – Petran, Nahálka, Mikula, Markovič, Koyš – Lopušan, Kocúr, Cíger, Jakubík, Rehák.

Naším piatkovým súperom malo byť pôvodne mužstvo Modré krídla Slovan, ocitli sa však v karanténe. Napokon sa klubom podarilo dohodnúť si dohrávku 33. kola a tak sme namiesto domáceho stretnutia cestovali do Trnavy. Domáci s nami v úvodnej tretine držali krok a hoci Šimon Petráš v 11. minúte otvoril skóre, domáci dokázali zásluhou Ondreja Rybnikára bleskovo odpovedať. V 20. minúte poslal svoj tímu do vedenia Roman Jurák, ktoré v druhej časti hry, v oslabení, Dávid Okoličány dokonca zvýšil. V 35. minút znížil na 3:2 svojím druhým gólom v zápase Šimon Petráš, ale v 39. minúte bol vďaka Petrovi Šandorovi rozdiel opäť dvojgólový. Záverečná dvadsaťminútovka bola gólovo plne v našej réžii. Najskôr v 47. minúte skóroval Matej Macek, potom sa podarilo zblízka vyrovnať Patrikovi Koyšovi. V poslednej polminúte zostával čas na záverečnú akciu duelu - puk potiahol do útočného pásma Ján Nahálka a jeho strela napokon prepadla domácemu gólmanovi až za bránkovú čiaru.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Nenadviazali sme na výkony z posledných stretnutí. Neskoro sme dostupovali do súbojov, boli sme neskoro na puku, nepremieňali sme šance. Domáci strelili zlepené góly a dostali sme sa do negatívneho stavu. Ale stále sme verili, že to môžeme otočiť, aj keď sme prehrávali o dva góly. Povedali sme si, že budeme bojovať až do konca. Ubránené oslabenie 5 na 3 bolo pre nás takým záverečným impulzom, že sa s tým zápasom dá ešte niečo robiť. Áno, dali sme dva šťastné góly a vyloženejšie šance sme nepremenili, ale sú aj také zápasy. Berieme si z toho to pozitívne, že sme to dokázali otočiť. A z negatívneho sa treba poučiť. Ďakujem chlapcom za bojovnosť až do poslednej sekundy.“

Obranca Ján Nahálka: „Prvé dve tretiny z našej strany neboli aktívne tak, ako v predchádzajúcich zápasoch. Na druhej strane, súper hral efektívne. Tretia tretina už bola v našej réžii a napokon sme vybojovali tri body, čo ma nesmierne teší. Čo sa týka môjho gólu, vedel som, že do konca zostáva asi 30 sekúnd a chcel som podporiť útok tak, ako to trénujeme. Keď som prešiel cez modrú čiaru, skúsil som vystreliť a padlo to tam.“