Dráma v úvode štvrťfinále, prvá výhra sa zrodila až po nájazdoch

1. zápas štvrťfinále

Vlci Žilina – HK ´95 Považská Bystrica 3:2 sn. (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0)

Góly a asistencie: 11. Jurčík (Koyš, Markovič), 42. Jurčík (Koyš, Markovič), rozhodujúci sn. Mikula – 7. Jakubec (Minárik, Leško), 49. Kraut (Ďurina, Ďurkech). Vylúčenia: 3-4. Strely: 42-30. Rozhodovali: Kollár, Jobbágy, Bogdaň, Maškulka.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Malina, Pacalaj, Safaraleev, Linet, Cíger – Lenďák, Fatul, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Drtina, Mikula, Skladaný, Petráš – Rehák S., Pišoja, Macek, Jakubík, Rehák D.

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Hrušík (Lamper) – Ďurkech, Turian, Drevenák, Rufati, Ligas – Nahálka, Nádašdi, Dolinajec, Pšurný, Švantner – Leško, Šefčík, Urbánek, Minárik, Jakubec – Saboš, Zlocha, Kraut, Krieger, Ďurina.

Prvý duel play-off priniesol nečakane bojovný a dramatický zápas. Hosťom z Považskej Bystrice sa podarilo zaskočiť Vlkov, keď v siedmej minúte otvorili skóre zásluhou Richarda Jakubca. Vyrovnanie prišlo o štyri minúty neskôr, počas presilovej hry sa presadil Ondřej Jurčík. Prvá tretina priniesla len dva góly, prostredná dvadsaťminútovka dokonca žiaden. V 42. minúte poslal Ondřej Jurčík svojím druhým gólom v zápase Žilinu do vedenia, necelých dvanásť minút pred koncom tretej tretiny sa však Panteri tešili z vyrovnania z hokejky Mateja Krauta. Desaťminútové predĺženie výsledkové rozlúsknutie neprinieslo a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich sa najskôr trafil Jakub Rufati, za domácich zrovnal kapitán Jaroslav Markovič. Ako piaty zo Žilinčanov vykorčuľoval na ľad Ondrej Mikula a jeho úspešné zakončenie bolo napokon víťazné. Vlci sa ujímajú vedenia 1:0 v štvrťfinálovej sérii s Považskou Bystricou.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Ja budem dnes stručný. Ukázalo sa, o čom je play-off. Sám som prekvapený, že až takýmto spôsobom sa to ukázalo. Na druhej strane, je dôležité si uvedomiť, že play-off sa nehrá na body. Dnes sme vyhrali a to si zaslúži uznanie. Verím, že tá hra bude už len lepšia. Vyhrali sme, spravili sme maličký krôčik a nezostáva nám nič iné, len ísť ďalej. 

Útočník Ondřej Jurčík: "Prvé víťazstvo máme za sebou. Bolo to také všelijaké, ale máme prvú výhru a nikto sa nebude pýtať, ako to vyzeralo. Je to za nami a pripravíme sa na zajtra, na ďalší zápas. Chalani z Považskej (Bystrice) bojovali zo všetkých síl a iné to v play-off nebude. My sa na to musíme pripraviť. Najeme sa, vybicyklujeme a zajtra ideme do toho znovu."