Do tretice všetko dobré, povedal si Jaroslav Markovič

Na dobré si občas treba počkať. Presne to bol prípad dohody vedenia klubu s Jaroslavom Markovičom, ktorá sa síce rodila o čosi dlhšie, o to viac však potešil jej záver.

„Doteraz som sa nikdy v kariére nestretol s tým, že na ligové nariadenia sme museli čakať tak dlho. Do poslednej chvíle sme nevedeli, ako to bude s vekovými limitmi hráčov. Nevedeli sme, koľko hráčov nad 30 rokov môžeme mať na súpiske a keď sme sa to dozvedeli, aj tak sa to asi ešte dvakrát menilo. Zároveň sa pracovalo na iných hráčov, na ďalšie pozície. S Džajrom sme však boli v kontakte. Záujem od nás sa počas letného obdobia nestratil, no doriešili sme to až teraz,“ vysvetlil športový manažér František Skladaný.

„Po konci sezóny zostalo na istý čas ticho. Po určitej dobe sa mi ozval Fero (Skladaný), že majú o mňa záujem, ale zopár vecí treba doriešiť. Trošku dlhšie sa to ťahalo, ale pred dvoma týždňami sme sa opäť skontaktovali s tým, či mám ešte čakať na ponuku. Dostal som odpoveď, že ma v Žiline chcú, ale treba ešte dotiahnuť detaily. Večer pred zrazom mi volal a za tri minúty sme sa dohodli,“ pridal svoj pohľad na situáciu samotný útočník.

Džajra, ako znie jeho prezývka medzi spoluhráčmi, čaká v Žiline už tretia sezóna: „Keď som tu bol prvý rok, klub sa zachraňoval v hodine dvanástej. Napokon z toho bola celkom dobrá sezóna, ktorú zastavila korona. Minulý rok sa tu hokej znovu naštartoval, s novým vedením, víziou, ako moderný klub. Chýbala tomu len tá čerešnička, čo nás všetkých mrzí. Idem do tretej sezóny, tak som si povedal, že do tretice všetko dobré.“

Mužstvo Vlkov sa čiastočne obmenilo, v kabíne však rodák z Martina našiel viacerých spoluhráčov z minulej sezóny. Ako ho privítali? „Priznám sa, mal som z toho trošku obavy. Ráno som sa zobudil trošku skôr. Tešil som sa, ale bol som aj trošku v napätí, aké to bude. Bol som však príjemne prekvapený. Úprimne, nečakal som takúto reakciu chalanov. Potešilo ma to a verím, že tak, ako predtým, partia si znovu sadne. A všetci to potiahneme za jedným cieľom – dostať Žilinu do extraligy.“