Do siete reprezentačného výberu SR U18 padla sedmička

Vlci Žilina – Reprezentácia SR U18 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)

Góly a asistencie: 5. Šmida (Koyš, Nahálka), 11. Safaraleev (Šmida, Koyš), 29. Petráš, 31. Skladaný (Petran, Koyš), 37. Koyš (Jakubík, Cíger), 52. Koyš (Cíger, Petran), 56. Petráš (Myšiak, Skladaný) – 19. Molnár (Kupec, Šotek). Vylúčenia: 6-5. Strely: 46-19. Rozhodovali: Moller, Pribula, Tomáš.

VLCI ŽILINA: Mikoláš – Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš – Petran, Myšiak, Mikula, Skladaný, Macek – Kocúr, Hřebíček, Greguss, Rehák, Lopušan.

SR U18: Jurčák – Žabka, Tomas, Molnár, Sýkora, Šotek – Čulík, Kupec, Križan, Pobežal, Kukumberg – Nahálka, Chromiak, Kurila, Marula, Stahoň – Patzelt, Eperješi, Fedák, Žurek, Rohaľ.

Stretnutie s reprezentačným výberom do 18 rokov malo nerozhodný stav len do piatej minúty, keď sa presadil Sebastián Šmida. Následne už Vlci rozhodne prebrali opraty zápasu a gólovo sa zastavili až na čísle sedem. S piatimi kanadskými bodmi (2+3) ukončil duel Patrik Koyš, dva góly si na svoje konto pripísal aj Šimon Petráš, ktorý sa so 17 bodmi vyšvihol na čelo tabuľky produktivity celej súťaže. Zápasový program Vlkov pokračuje už zajtra, keď od 17:30 hod. privítajú na domácom ľade Skalicu.

Ohlasy po zápase

Útočník Sebastián Šmida: „Vedeli sme, že to bude ťažký zápas a musíme sa naň pripraviť tak, ako na každý iný. Mladí chalani do toho šli poriadne, nemali čo stratiť. Dal som prvý gól, dačo tam padlo. Celkovo sa hralo dobre, maká celý tím, každá pätka sa nejako presadila. Každý pomohol dosiahnuť ten konečný, pomerne vysoký výsledok. Teraz sa treba akurát poriadne najesť, odpočinúť si, zregenerovať a už myslieť na zajtra a sústrediť sa na Skalicu. Nedávno sme proti nim hrali v pohári a s celkom vysokým výsledkom sme cez nich prešli. Dúfam, že to bude také aj zajtra a bez problémov vyhráme aj zajtra."