Dlhoročný extraligista chce Vlkom pomôcť k postupu

Vlci v týchto dňoch naplno makajú nielen na ľade, ale aj na hráčskom trhu. Výsledkom tejto práce je príchod ďalšieho hráča do nášho mužstva. Z extraligy sa nám podarilo získať útočníka Lukáša Paukovčeka, klub HK Poprad postúpil nášmu klubu práva na tohto hráča.

Avšak, týmto príchody určite nekončia. Vieme, kde nás tlačí topánka a na trhu naďalej hľadáme kvalitných obrancov, ktorí by boli ochotní prísť do našej súťaže. Káder sa bude formovať až do 15. februára 2023.

Poďme však už k našej novej posile. Lukáš Paukovček má na svojom konte desať extraligových sezón, dvakrát dosiahol tridsaťbodovú hranicu. Aktuálny súťažný ročník začal v Poprade, po nie práve najvydarenejšom pôsobení pod Tatrami však prichádza presun do Žiliny.

„Z osobného hľadiska pre mňa priebeh sezóny zatiaľ nie je veľmi ideálny. Nastupoval som prevažne v štvrtej formácii, na čo som nebol zvyknutý. Aj preto som na presun zareagoval pozitívne. Teším sa na žilinské prostredie, na ktoré som počul len pozitívne reakcie,“ prezradil 32-ročný center.

Zodpovedal nám aj otázku, na koho či na čo sa teší najviac: „Na Paťa Koyša, s tým som si prežil najviac,“ odvetil s úsmevom. „Poznám však viacerých chalanov, takže neprichádzam úplne do neznáma.“

Zároveň dodal, že by sa chcel prezentovať produktivitou, líderstvom a ambíciou v podobe vyhratého titulu.

Lukáš si v druhej najvyššej lige zahral naposledy pred desiatimi rokmi, ešte v drese rodného Liptovského Mikuláša. Aké očakávania má od tejto súťaže? „Vnímam, že v posledných rokoch liga napreduje. Teším sa na novú výzvu a chcem pomôcť Žiline postúpiť do najvyššej súťaže, tam, kam patrí. Myslím si, že tento rok je na to ideálny čas.“