Deväťgólový zápas proti Humennému dopadol lepšie pre Vlkov

Vlci Žilina – HC 19 Humenné 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)

Góly a asistencie: 15. Macek (Šidlík, Mráz), 23. Hovorka (Tibenský, Rehák), 25. Benko (Pacalaj, Bečka), 34. Rehák (Růžička, Hovorka), 59. Jakubík (Nahálka), 60. Hovorka (Růžička) – 29. Markuš (Safaraleev, Fereta), 51. Vrábeľ (Vaško, Ťavoda), 53. Safaraleev (Vaško). Vylúčení 4-5. Rozhodovali: Konc st., Tornay, Kováčik, Rehák.

VLCI ŽILINA: Romančík – Šidlík, Nahálka, Tibenský, Hovorka, Rehák – Růžička, Pišoja, Koyš, Mráz, Macek – Hudec, Pacalaj, Jakubík, Dudáš, Lopušan – Hajas, Benko, Bečka, Synák.

HC 19 HUMENNÉ: Jurčák, Krasanovský – Stripai, Lenďák, Vaško, Vrábeľ, Ščurko – Fereta, Marcinko, Borov, Krajňák, Horvát – Ťavoda, Jacko, Miškuf, Markuš, Safaraleev – Bartoš, Ragan, Plokhotnik, Farkaš.

Úvod stretnutia medzi Vlkmi a Humenným priniesol len pološance na oboch stranách. V deviatej minúte však už dostal prihrávku pred bránu Macek, ale zakončil len do brankára. V 11. minúte bol zas na druhej strane pri príležitosti hostí pozorný Romančík. Prvý gólový moment duelu priniesla 15. minúta, keď počas presilovky Šidlíkovu strelu zdarne tečoval Macek. Na sklonku 16. minúty išli dvaja na jedného Jakubík s Lopušanom, ale druhý menovaný minul.

Druhá dvadsaťminútovka bola výrazne gólovejšia. V rozpätí 23. až 25. minúty vsietili góly Marek Hovorka a Martin Benko, na začiatku 29. minúty znížil na 3:1 Denis Markuš. V prostrednej časti hry padol ešte jeden gól, keď v presilovke nechytateľne zavesil pod hornú žrď Samuel Rehák. V poslednej dvadsaťminútovke Humenné dvoma gólmi zdramatizovalo zápas, v 59. minúte sa však Jakubík dostal do samostatného úniku, ktorý úspešne premenil. Na konečných 6:3 pečatil do prázdnej brány Hovorka.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: „Dnes to bolo ako na horskej dráhe. Chalanom sme prízvukovali, aby dobre začali. A to sa podarilo, dali sme pár rýchlych gólov, opäť nám vyšla presilovka. No za stavu 4:1 sme ubrali nohu z plynu, začali sme zbytočne hrať stredom a kaziť hru, ktorá dovtedy slávila úspech. Humenné má dobrý tím, bojovali, dobre korčuľovali. My sa musíme z toho poučiť, nesmieme prestať hrať našu hru, tak, ako sme to urobili v tretej tretine."

Útočník Samuel Rehák: „Humenné sme si pozreli na videu, vedeli sme, čo hrajú. Žiaľ, na začiatku zápasu nám to veľmi nešlo. Potom sme sa síce dostali do vedenia 4:1, ale nemôžeme hrať tak, že zrazu je 4:3 a trasieme sa o výsledok. Dnes už padlo viac gólov, ako naposledy. Strieľali sme na bránu z (dobrých) pozícií. Dva góly boli z teču, potom dorážky, celkom nám vyšli presilovky. Zvládli sme to, tri body sú doma a to je hlavné."