Déja vu. Víťazný začiatok série, opäť museli rozhodnúť nájazdy

Vlci Žilina – MHK Dubnica nad Váhom 3:2 sn. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Góly a asistencie: 18. Cíger (Linet, Fatul), 57. Drtina (Markovič), rozh. samostatný nájazd Markovič - 35. Beták (Jarábek, Ďuriš), 52. Hegyi (Maniaček). Vylúčenia: 1-3. Strely: 48-15. Rozhodovali: Výleta, Moller, Orolin, Makúch.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Dubeň, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Drtina, Mikula, Skladaný, Petráš – Pacalaj, Fatul, Safaraleev, Linet, Cíger – Pišoja, Malina, Rehák S., Jakubík, Macek.

MHK DUBNICA NAD VÁHOM: Kristín Matej (Kutej) – Jarábek, Trška, Beták, Ďuriš, Kristín Miroslav – Lukáčik, Chatrnúch, Síkela, Ondruš, Nemček – Janík, Urban, Maniaček, Hegyi, Haščák – Popela, Dúžek, Kopáč, Dmitriev, Kanaet.

Prvé semifinálové stretnutie začalo jasnou prevahou Vlkov v úvodnej tretine. Vyťažiť z nej však dokázali len jediný gól, keď v 18. minúte našiel Jakub Linet pred bránou osamoteného Jakuba Cígera. Ten mal dostatok času spracovať puk a poslať ho rovno pod hornú žrďku Kristínovej brány. Prostredná dvadsaťminútovka bola takisto jednogólová. Hostí v 35. minúte rozradostil Šimon Beták, ktorý vyrovnal na 1:1. Dubnica sa postupne dostala do hry aj k viacerým strelám. Ďalšia z nich, tentoraz z hokejky Dominika Hegyiiho, si našla cestu až za chrbát Maroša Mikoláša a hostia viedli. Necelé štyri minúty pred koncom tretej tretiny však skóroval Marek Drtina a poslal zápas do predĺženia. V ňom mali prevahu domáci, do sľubných šancí sa dostali Šimon Petráš, Ondřej Jurčík či Marek Drtina, brankára Kristína však nedokázali prekonať. Samostatné nájazdy napokon dopriali víťaznú radosť Vlkom. Postaral sa o ňu kapitán Jaroslav Markovič, ktorý bol jediným úspešným exekútorom. 

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Jednoznačne sa ukázalo, že hokejový boh existuje. Keď to poviem skromne, dnes mohla Dubnica dostať minimálne päť, šesť gólov. A z ničoho vyťažili góly. Ale zas, kolega má pravdu, hrá sa na góly, nie na šance. Dubnica dala dva góly, my tiež. A v predĺžení tak, ako sme mohli dať my, tak aj oni. No a trestné strieľania... Tam sa ukazuje, že to nie je len lotéria, ako niekto hovorí. Je to aj o umení a Jaro Markovič to ukázal. Pomohol tam aj Maroš (Mikoláš) a aj to šťastíčko. Ako som povedal predtým. Asi ten hokejový boh vedel, ku komu sa prikloniť. Myslím si, že napriek tomu, že výsledok bol tesný, vzhľadom na priebeh zápasu je úplne spravodlivý."

Obranca Marek Drtina: "Bol to veľmi ťažký zápas. Dubnica bránila, bolo náročné sa dostávať cez ich obranu. Hrali obetavo, blokovali strely. Dnes sme mali azda sto striel, oni možno desať, ale dokázali si z nich vytvoriť gólové šance. Presne takto to býva, prestrieľame, prekorčuľujeme súpera, ale, žiaľ, keď nám nepadnú góly, súper sa vždy chytí a bojuje o každý centimeter. O to je to náročnejšie. Ale je dobré, že aj takéto zápasy dokážeme zvládať. Je to veľké plus do ďalších bojov."